Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 7. března

Rekord na Kickstarteru, nové Far Cry a NFS, remake Age of Empires, Humble Bundle 5, dárky k Sniper 2...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Novým rekordmanem na Kickstarteru se stalo isometrické singleplayerové RPG Torment: Tides of Numenera, nástupce slavného Planescape: Torment, kterému se podařilo vybrat 900 tisíc dolarů za pouhých šest hodin. Neuvěřitelné. inXile a Brian Fargo si tak mohou gratulovat, jde už o jejich druhý takový úspěch po Wasteland 2. Narozdíl od duchovního předchůdce ale hra poháněná Unity enginem nebude postavena na pravidlech D&D. Vyjít má pro PC asi v prosinci 2014.

- Tři nové screenshoty z Thiefa nabízí všem Game Informer a my je nebudeme dávat lokálně, pouze na ně odkážeme.

- Hlavní scénárista Far Cry 3 naznačil, že pracuje na něčem novém, co prý všechny překvapí. Myslí tím XBLA first-person akci Far Cry 3: Blood Dragon, kterou vyzradila brazilská ratingová organizace, nějaké DLC nebo něco úplně jiného? Pro Far Cry 3 jinak vyšel ten slibovaný patch s vyšší obtížností či resetem outpostů.

- EA hodlají přidat několik nových sportovních sérií do své stáje, prohlásil jejich finanční ředitel na konferenci Wedbush Technology.

- V registrech Steamu se našly záznamy o Age of Empires II HD. Že by předělávka klasické strategie do moderního kabátku? Jen nevíme, kdo by ji vyrobil, když autoři Age of Empires Online s ním už skončili.

- Dřívější hlavní designér Watch Dogs a Far Cry 3, Jamie Keen, podle jeho LinkedIN profilu údajně přešel z UbiSoftu do EA. Prý se stane producentem next-gen dílu Need for Speed (opět na Frostbite 2 enginu) v novém švédském studiu EA Gothenburg (přezdívaném Ghost).

- Průzkum od agentury NPD zjistil, že běžní američtí hráči častěji kupují bazarovky (78%) než stahují digitální verze her (70%). Nejvíce z respondentů, 88%, však stále kupuje nové krabicovky, za něž v posledním čtvrtletí (Vánoce 2012) utratili průměrně 129 dolarů a hráli něco minimálně pět hodin týdně. Snad tenhle výzkum není jen skrytým marketingem kamenných obchodů typu GameStop, aby si pro sebe urvaly lepší výchozí podmínky před příchodem nextgenu...

- Poslední DLC Citadel pro Mass Effect 3 získalo do britských kolegů vysokou známku 9/10.

- Existují vojáci a pak tu jsou ODSTŘELOVAČI... Sniper: Ghost Warrior 2 v češtině v půlce měsíce s plno dárky od Xzone (triko, plakát, DLC).

- Aby spekulace o Deus Ex neusnuly ani dnes, Square Enix si zaregistrovali domény Deus Ex: The Fall. K čemu mají sloužit, to nikdo netuší.

- The Journey, oceněné pěti cenami od BAFTA, skutečně nedostane pokračování, protože je dle tvůrce "samo o sobě perfektní".

- UbiSoft by si přál zlevnění Wii U a doufá, že tahle platforma jednoho dne najde své publikum. Prý očekával rychlejší odbyt, ale zůstává optimstický. No, to moc nezní jako vyslovení podpory Nintendu a vysvětluje to i převod Rayman Legends na PS3/X360.

- Spolupráci headsetu pro virtuální realitu Oculus Rift s enginem Frostbite 2 momentálně zkoumají v EA. Zatím nic konkrétního neslibují, ale rádi by ho zprovoznili např. v Battlefield 3 nebo Dragon Age 3.

- K dispozici je kolekce nezávislých her Humble Bundle 5, nově i s verzemi všeho pro Android, což částečně vysvětluje výběr her, o kterých slyšíme prvně: Beat Hazard Ultra, Dynamite Jack, Solar 2, NightSky HD.

- Valve mají rozeslat partnerům prototypy Steamboxu někdy za 3-4 měsíce, řekl Newell pro BBC s tím, že jim dodají různé typy ovladačů, aby pomohli vybrat ten nejlepší.

- Recenzi God of War: Ascension navzdory padnutí embarga dnes v 19:00 publikujeme asi až příští týden, protože Sony podmínila možnost oznámkování hry hloubkovým zahráním všech MP módů, ale jejich rozchození je z debug konzole PS3 komplikované (z promo disku nefungují), vše se navzdory maximální snaze české Sony řeší až na poslední chvíli a hlavně seance pro novináře pořádá teprve dnes. Neuspěchat recenzi se rozhodli i kolegové z některých ostatních poboček Eurogameru, ostatně hra stejnak přijde na trh až v polovině března.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments