If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - středa, 13. března

Distanc Valve od Pistonu, pozvánka na Lego do muzea, konec 3G modelu VITA?, Kojima chce epizody, hudba ME3 Citadel...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Valve se docela překvapivě distancovali od v pondělí představené mašinky, mini-PC Piston Xi3: prý už s ní dnes nemají nic společného a není to ten jejich Steambox. Prý s tímto výrobcem sestav dříve jednali, ale nedohodli se a každá firma už jde vlastní cestou.

- Na Xbox Live pro Gold účty potichu vyšla demoverze Army of Two: The Devil's Cartel, má velikost 1,6 GB.

- Včerejší start datadisku Heart of the Swarm pro StarCraft 2 proběhl bez jakýchkoli problémů, hlásí recenzent Eurogameru a expert přes tuto sérii, Michal Havryluk, který dodal: "Pohled do nitra hejna, kde je všechno podřízeno vyššímu cíli a prostředkem jsou neskutečné evoluční techniky, je úžasný. K tomu se nesmí zapomínat na neuvěřitelně charismatickou Kerrigan, která jde tvrdě za svým cílem." Recenze už koncem týdne a řeč o tom bude i v podcastu.

- Sony už i v Americe zlevnila 3G verzi PlayStation VITA o 100 dolarů, údajně kvůli zastavení výroby tohoto modelu, což zatím nebylo potvrzeno. Balení s 8 GB paměťovkou a kódem na hru zdarma z PSN tam teď stojí výhodných 200 dolarů (jen 4000 Kč, o tisícovku méně než u nás).

- Soundtrack z přídavku Mass Effect 3: Citadel je zdarma k downloadu pro všechny zaregistrované na sociální síti BioWare.

- Jak moc zapálení fanoušci Skyrimu jste? Pokud máte přebytečných 6 tisíc korun, můžete vyznat hře lásku zakoupením ručně vytvořené sošky Dragonbornu, kterých bude vyrobeno jen tisíc kusů, nebo její speciální, ještě dražší verzi s ohňovou koulí v ruce, která září jako plamen.

- Propracovaná a realistická, 20-30 hodin dlouhá next-gen hra podle Hideo Kojimy bude potřebovat početný tým a zabere 3-4 roky vývoje. Proto se přiklání k návratu modelu epizodického obsahu, kdy by nejprve vznikl pilotní kratší díl k downloadu a teprve poté dle ohlasů komunity případné pokračování nebo plnohodnotný titul. Co vy na to?

- Marek Tvrdý, autor loňské češtiny do Mass Effect 3, nás osobně i prostřednictvím svých kolegů-překladatelů opakovaně žádá, ať oficiálním vyhlášením výsledků upozorníme, že jeho dílo vyhrálo v lednovém hlasování čtenářů. Už jsme to nezamýšleli, když pořadí bylo v reálném čase hned vidět pro každého, ale speciálně na jeho prosbu tedy připomínáme výsledky ankety a připojujeme gratulaci jemu, EA (za podporu překladu) i obchodu Xzone (za jeho sponzorování).

- Na PlayStation Network tento týden probíhají slevy všech dílů Resident Evil, třeba šestka za 25 eur nebo pětka v Gold edici za 10 eur. K velkým slevám tam sáhl u starších her i UbiSoft, ale asi jen v USA.

- Hodnocení 7/10 obdržel God of War: Ascension i od kolegů na britském EG.

- Distributor ConQuest vás zve na akci, která se uskuteční 28. března v pražském Soukromém muzeu Lega od 17:00 k příležitosti uvedení hry Lego City Undercover. Kromě jejího vyzkoušení na Wii U má na místě probíhat pestrý program, včetně turnaje na Wii U a další ceny, jako třeba Luigi's Mansion 2 pro Nintendo 3DS, na místě rovněž vyzkoušitelné, stejně jako Castlevania: Lords of Shadow: Mirror's of Fate na Nintendo 3DS a Monster Hunter 3 Ultimate na Nintendo 3DS a Wii U. Fanoušci, kteří se předem zaregistrují na e-mailové adrese nintendoclub@mojenintendo.cz nebo na facebookových stránkách NintendoclubCZ budou mít vstup na akci, a zároveň do Soukromého muzea Lega, zdarma.

- Při uvedení androidové konzole Ouya pro podporovatele z Kickstarteru bude koncem tohoto měsíce chybět spousta slíbených online funkcí, které na ní přibudou až koncem roku.

- Crash Bandicoot se asi vrátí v CryEngine 3 jako samostatná freeware hra.

- Španělský herní trh vloni podle průzkumu Gfk poklesl o 16%, více než ten německý (o 9%), ale méně než ten britský (o 22%).

- Ve čtvrtém balíčku skinů pro Minecraft najdete i dvě oblíbené postavy z Gears of War.

- Dřívější viceprezident řetězce obchodů GameStop byl odsouzen k čtyřem letům vězení za finanční podvody.

- Vyšlo DLC Awakened pro Dead Space 3, více o něm zde, dostane ale jen podprůměrnou známku.

- Během dneška (středy) budeme ve spolupráci s Wargaming.net rozdávat stovky vstupenek do uzavřené bety jejich F2P leteckého válečného simulátoru World of Warplanes, takže bedlivě sledujte Eurogamer, aby se na vás dostalo!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments