Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré dopoledne s Eurogamerem - pátek, 15. března

Zafačovaný Kojima, vtipné chyby Arma 3, hardcore strategie Warhammer, růst Valve, PES na Fox enginu...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Joakim Mogren, proklamovaný šéf studia Moby Dick, tvůrců tajemného The Phantom Pain (Metal Gear Solid 5), přišel na schůzku se zafačovanou tváří úplně stejně, jako to má hrdina hry, ačkoli zjevně nešlo o Japonce. Ukázal pár nových obrázků s logem Fox enginu v rohu (ooops! "není to ten engine, co pohání i MGS?") a slíbil na GDC koncem března nový trailer, který prý odpoví na všechny zvídavé otázky. Zkrátka Hideo Kojima si to nadále užívá a čeří vody už nudících marketingových postupů. Není náhoda, že zrovna včera vyzval výrobce her, ať někdy zkusí propagaci "matoucími trailery" a jinými způsoby, bez vykecání úplně všeho dopředu (jako to dělá Hollywood), aby pak samotná hra dokázala při hraní vůbec něčím překvapit, s čímž nezbývá než souhlasit.

- Na Assassins Creed 4 údajně pracuje až tisíc vývojářů, skoro pětina osazenstva studií UbiSoftu, aspoň to veřejně tvrdí producent konkurenčních EA.

- Pro lepší přehlednost, jaké servery jsou momentálně dostupné, plné či na kterých zrovna probíhá údržba, byla zřízena stránka www.simcity.com/cs_CZ/server-status.

- Sbírka vtipných chyb z alfaverze Arma 3 od Kotaku.

- Tvůrce Thiefa musel napravovat jejich včerejší nešťastné výroky o orientaci hry na masovější publikum. Prý hovořil jen o interních návrzích Garretta, které byly původně až moc gotické (např. i černé nehty) a nemělo jít o srovnání s předešlými díly série.

- Byznys Valve za minulý rok vzrostl o 50 procent, pochlubil se Gabe Newell, a downloady jejich nedávné aktualizace pro DoTA 2 ten den dle jeho tvrzení tvořily 2 procenta z celého provozu na internetu.

- Games Workshop se docela nečekaně dohodli se studiem Slitherine na výrobě nové tahové strategie ze světa Warhammer 40,000. Ale do zelí tím Creative Assembly či Relicu asi nepolezou, protože má jít o multiplatformní (čili i pro tablety/mobily) hru "pro velmi specifické publikum", čímž se zjevně myslí styl jejich minulých hardcore titulů typu Legion, Commander: Napoleon at War či Field of Glory od Matrix Games a Ageod.

- Nejprodávanější hrou února se v USA stalo Dead Space 3, které tak dokázalo přerušit dlouhodobé vedení Black Ops 2, zatímco Crysis 3 je třetí a Aliens šestí. Celkové tržby krabicovek meziročně poklesly o čtvrtinu, ale audit NPD má reprezentovat jen polovinu trhu. Stále se velmi daří Xboxu 360 s 300 tisíci kusy, který tam je z konzolí nejžádanější už 26 měsíců v kuse.

- Všechny budoucí ročníky fotbalu Pro Evolution Soccer bude kupodivu pohánět modifikovaný Fox engine známý ze série Metal Gear Solid. Důvodem pro toto rozhodnutí Konami je přechod na next-gen, chybějící stimul k předělávání starého enginu a větší flexibilita napříč platformami, včetně mobilů a tabletů.

- Odbyt Wii U je od Vánoc slabší, než prezident obchodů GameStop předpokládal. Dokáže na tom něco změnit Lego City Undercover, vychvalované na IGN (8/10), EGUK (9/10) i Polygonu (7/10)? Problémem by pro někoho mohla být jen velikost digitální verze 22 GB, takže k downloadu vyžaduje externí harddisk, když základní model konzole má kapacitu jen 8 GB a po instalaci systému zbývají na hry pouhé 3 GB.

- Příští hra od studia autorů Journey by mohla stavět na pečlivě implementovaném Free-2-Play modelu s mikrotransakcemi.

- Po dražbě THQ nebylo jasné, jestli se odpadlík Patrice Desilets, zakladatel série Assassins Creed, dokáže domluvit s novým majitelem jeho montrealského studia, UbiSoftem, který s ním předtím vedl soudní spor. Nakonec však našli společnou řeč a prý z toho budeme těžit "novými nápady a vysokokvalitními tituly", čímž UbiSoft narážel na ještě neohlášené projekty 1666 či Underdog.

- American McGee v jakési posmrtné křeči sonduje půdu, jestli by byl zájem o Alice 3, pokud by odkoupil práva od EA a šel s ní na Kickstarter.

- Sony pokračuje s darováním šeku na 10 dolarů pro nákup na PSN, ale nově upřesnila, že jen "vybraným aktivním uživatelům". Jinými slovy, pokud toho moc nenakupujete, nadílku na svém účtu asi nenajdete.

Read this next