Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na spadnutí odhalení Modern Warfare 4 a Battlefield 4?

Komentujeme spekulace - jedna uvěřitelná, druhá ne.

Když se to včera objevilo, působilo to na první pohled docela uvěřitelně. Sebekriticky nazvaná doména UnexpectedReveal.com s odpočítáváním zbývajících dnů do 21. března, zaregistrovaná podle údajů whois na někoho z Infinity Ward. Člověk si zprvu řekl, že si asi letos Activision nechtějí nechat ujet vlak a mohou s Modern Warfare 4 trochu chtít zavařit nadcházejícímu haló okolo Battlefieldu 4, přestože obvykle nové díly Call of Duty oznamují až začátkem května.

Jenže zdrojový kód stránky s vyzrazením veškerého překvapení dopředu, navíc a podivnými tagy, zabraňoval tomu, abychom vše spolkli i s navijákem. Jakmile poté další šetření komunity NeoGAFu prokázalo, že doménu si zaregistroval někdo z Ruska z emailové adresy na Gmailu a že používá úplně jiné nameservery než jiné weby Infinity Ward, bylo jasné, že jde o podvrh. Oficiální popření od spolupracovníka Activision pak přišlo už skoro zbytečně.

To s Battlefield 4 to je trochu jiná káva. Fanstránky spekulují o údajném blížícím se teaseru na hru, který má být nejprve předhozen uživatelům služby BF3 Premium, což by jako odměna za jejich podporu nebylo nelogické. Pokud si teaser přehrají, mají prý automaticky dostat psí známku s vyraženým textem "Byl jsem tam", která byla hráči nalezena v databázi Battlelogu. Hmm?

Někdo z velké komunitní stránky zase tvrdí, že údajně už spatřil obal Battlefield 4, který prý připomíná ten pro trojku svým kontrastem modré a oranžové. Nic, co by se nedalo předem odhadnout, namítnete nepochybně. Když ale dotyčný podrobně popsal, že obal obsahuje běžícího vojáka s propracovanou tváří a ulízanými vlasy v americké armádní uniformě, okolo nějž jsou za deště vyobrazeny tanky, APC a stíhačka... mohlo by to klidně být tohle, ale není to ono (skutečný obal BF4 unikl až večer zde):

Ať tak či onak, už od minulého víkendu je stoprocentně jisté, že k odhalení Battlefieldu 4 dojde okolo 26. března, což nám v uplynulých dnech potvrdila i kupa jiných indicií, o nichž tu nesmíme mluvit. A asi by to nebyli EA, kdyby takovou událost patřičně marketingově nevyždímali celou sérií teaserů, že?

Asi také není náhoda, že EA právě dnes sestřelili cenu Battlefield 3 o pár stovek na 559 Kč u základní verze, na 299 Kč u datadisků, na 699 Kč u BF3 Premium a na 799 Kč u konzolovek, což platí jen do konce března.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments