Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V SimCity objeveny mikrotransakce

Budova přístavu za 15 dolarů? Co bude dál?

Uživatel Redditu dnes při hrabání se ve zdrojových datech SimCity našel věc, která asi k návratu ztracené reputace EA a Maxisu u hráčů příliš nepřispěje.

Ukazuje rozpracovanou verzi obchodu zabudovaného přímo v rozhraní SimCity, v němž se dá zakoupit dodatečná budova přístavu do hry mikrotransakcí za částku 15 dolarů.

Nejspíš se jedná jen o pouhý placeholder, tedy provizorní nástřel obchodu s testovacím popiskem, jak by časem mohl vypadat. Ostatně existenci takového obchodu zmiňuje i herní manuál.

EA by si jistě nedovolili prodávat jednu budovu do hry za 300 Kč. Navíc tento konkrétní přístav z obrázku už základní SimCity v sobě obsahuje.

Dosud byly nabízeny jen tři městské balíčky původem z Deluxe edice, samostatně dokoupitelné po 10 eurech, které toho přinášejí mnohem více.

EA nedávno prohlásili, že mikrotransakce zabudují do všech svých her, později se ale opravili, že tím mysleli jen ty mobilní a tabletové.

Vzhledem k pravděpodobnosti budoucího SimCity Digital Store panují mezi některými hráči obavy, aby EA kvůli nabízení placených DLC nesmetli ze stolu přislíbenou podporu volně šířených modifikací, které by představovaly riziko pro odbyt DLC. Pokud by na to ale šli chytře, udělali by to jako například Valve s Team Fortress 2 nebo Blizzard - tzn. že by do takového oficiálního obchodu vybírali a prodávali tam jen ten nejlepší uživatelský obsah do měst a pak se podělili o tržby s autorem modifikace.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

SimCity 5 (2013)

PC, Mac

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments