Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 19. března

Zvěsti o Risen 3, důsledky blokování reklam, zahrál si Rome 2 před smrtí, rekordy nejen onlinovek, dabéři BioShocku...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- "Risen 3 s hudbou od nás! Pokračování úspěšné RPG série je ve vývoji a my pro ni složíme muziku," objevilo se na Facebooku jedné německé společnosti tvořící hudbu do her, než to bylo rychle smazáno. Šéf Piranha Bytes prohlásil, že vůbec netuší, o koho jde a že s nimi není ve styku. Vysloveně však nepopřel, že by na Risen 3 momentálně nepracovali. Už od loňského roku se spekuluje, že další díl se údajně má jmenovat Risen 3: Blazing Oceans - viz logo, které klidně může být podvrhem.

- Prvním třem dílům série Gears of War, ještě bez započítání nynějšího Judgment, se povedlo prodat již 19 milionů kopií a utržit za ně více než miliardu dolarů. "Za dobu své existence získala 322 cen. Rovněž od nejnovějšího dílu se očekává, že bude lámat prodejní rekordy," hlásá Microsoft.

- Arma 3 Alpha se po druhý týden drží na čele hitparády Steamu, když na ni dotírají uhrazené předobjednávky BioShock Infinite, Tomb Raider je třetí a Arma 2 Complete Collection spadla na desáté místo.

- Polovina uživatelů blogu Destructoid si blokuje zobrazování reklam ad-blockem a jeho provozovatel je proto na kolenou prosí, aby to přehodnotili a zvážili, jinak možná budou muset zavést placený přístup nebo skončit jako některé jiné americké weby.

- Kteří dabéři namluvili všechny postavy v BioShock Infinite a z kterých jiných her je můžete znát?

- Sniper: Ghost Warrior 2 dostane koncem března zdarma šířené DLC Siberian Strike se dvěma multiplayerovými mapami a nějakým herním režimem. Později do něj v patchi přibude podpora DirectX 11.

- Klobouk dolů před krokem Creative Assembly, kteří umožnili zahrát si ani ne alfu Total War: Rome 2 čtyřiadvacetiletému muži krátce předtím, než zemřel na rakovinu, navíc mohl vyjádřit své názory na jednotlivé herní prvky a poklábosit s klíčovými vývojáři. Bude žít dál díky zahrnutí jeho tváře přímo do hry.

- Na PSN probíhají slevy na adventurní The Walking Dead, kdy celá první řada stojí 15 eur nemaísto 20 eur, a předplatitelé PS Plus obdrží ještě další 35% snížení ceny nebo jednotlivé epizody za polovic (2,5 eur namísto 5 eur).

- World of Tanks zaznamenalo nový světový rekord, když na jednom jeho serveru hrálo 190 tisíc hráčů souběžně. Na League of Legends s jeho pěti miliony hráčů ve špičce naráz ale nemá. Jiná onlinovka TERA zase hlásí, že po přechodu na Free-2-Play se do ní zapojilo půl milionu nových hráčů.

- Take 2 tvrdě jdou po podvodných webech nabízejících přístup do betaverze Grand Theft Auto 5, momentálně jsou živé čtyři takové stížnosti u World Intellectual Property Organization.

- Taková čísla jsou sice reálně úplně k ničemu, ale Square Enix tyto statistiky ze šmírování hráčů použili k pochlubení se, jak obrovský panuje zájem o Tomb Raidera: 5 milionů zabitých srnek, 1,4 milionu chycených krabů, 147 milionů zabitých nepřátel lukem, z čehož 20 milionů byly zápalné šípy.

- Bethesda spustila vlastní online-shop s různými předměty z jejích her pro fanoušky a sběratele.

- Na veletrhu PAX East budou o tomto víkendu od Deep Silver volně hratelné verze Metro: Last Light, mulťák Dead Island Riptide, Sacred Citadel a za zavřenými dveřmi se po vystání fronty bude předvádět Saints Row 4. Kdo tam přijde jako cosplayer, může předbíhat.

- Tou komiksovou hrou, na které pracují autoři Just Cause z Avalanche Studios, není Superman.

- Co pro vás na Eurogameru chystáme na tento týden, který by měl být trochu klidnější než ten minulý, se týče premiér áčkových titulů? Vedle již zmíněné dnešní recenze Sniper: Ghost Warrior 2 a v pondělí publikované první české recenze Gears of War: Judgment to budou dojmy z brzy vycházející PC konverze motorek Trials: Evolution, malinko pozdržené videodojmy z Arma 3, tipy pro hraní SimCity a také nový podcast.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments