If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zahrají si Češi někdy přídavky pro Dishonored?

Ano, ale ne hned. "Je to pořád stejný příběh".

Vlastní zpráva - U prvního DLC Dunwall City Trials s pouhými výzvami a arénou se tím nikdo příliš netrápil, protože nebylo extra o co stát. Ale po nedávném ohlášení hned dvou lákavých příběhových rozšíření Dishonored na jaro se toto téma opět dostalo na stůl.

Jde o to, že domácí hráči, legální majitelé základního Dishonored v češtině, si standardně nemohou zakoupit žádné přídavky pro tuto stealth akci ze Steamu kvůli regionálnímu omezení služby od Valve. Samozřejmě se to dá obejít přes zahraniční IP adresu a VPN, ale nikomu se asi kvůli pouhému DLC nebude chtít riskovat ztrátu svého tamního uživatelského účtu.

Čili panuje totožná situace jako u dřívějších her od Bethesdy, jako byl Skyrim, Fallout New Vegas nebo Rage - viz tento nebo tento starší článek, podle nějž nešlo o úmyslné blokování od Cenegy. Eurogamer se proto opět zeptal domácího distributora hry, jak to hodlá řešit a jestli s tím není něco nového.

"Co se týče Dishonored DLC, jejich české verze budou, respektivě překlad některých DLC už je nyní hotov, ale nejsou k dispozici ze Steamu. Je to bohužel stále stejný příběh. Steam - Bethesda jdou mimo vztah Cenega - Bethesda," odpověděl nám marketingový manažer Chalid Himmat.

Takže čeští hráči o přídavky do Dishonored nakonec nepřijdou, jen si asi budou muset počkat déle než do půlky dubna, asi až na uvedení krabicové kompilace obou v kamenných obchodech, resp. než k takové edici dá souhlas Bethesda. Že se v tom možná začíná blýskat na lepší časy, potvrdilo docela rychlé vydání, jen pár týdnů po digitální PC verzi, lokalizované krabicovky pro Skyrim Dragonborn koncem února - paradoxně vzhledem k celé situaci uvnitř najdete jen kód k jeho downloadu.

Otázkou jinak stále zůstává, jestli je zdůvodnění obchodním vztahem mezi jinými dvěma firmami, do nichž Cenega objektivně nemá jak zasáhnout (když disponuje právy pouze na krabicovku v ČR), platným argumentem. Domácí hráči si tu zkrátka pořídili Dishonored pro PC coby plnohodotnoou hru a jsou logicky lační po zahrání přídavků, stejně jako všichni ostatní na světě. Při koupi je na krabičce nikdo nevaroval, že si nebudou smět stáhnout žádná DLC ze Steamu, nýbrž že je dostanou až časem. U budoucích titulů od Bethesdy na to asi bude potřeba dopředu myslet...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dishonored

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments