If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Disney definitivně uzavřel studio LucasArts

Takže poslední hrou, kterou kdy vydali, se stalo Kinect Star Wars. Ajaj.

Společnost Disney, která koupila za více než 4 miliardy dolarů Lucasfilm a LucasArts, se rozhodla zavřít celou herní divizi.

„Po zhodnocení naší pozice na trhu jsme se rozhodli zavřít interní vývojářské studio LucasArts a zaměřit se pouze na licencování, čímž minimalizujeme risk společnosti a zároveň umožníme vzniku většího množství Star Wars titulů," stojí v oficiálním prohlášení z Disney.

„Výsledkem tohoto rozhodnutí je propouštění," dodávají.

Co to znamená? Kromě toho, že byla uzavřena vývojářská společnost, která fungovala v podstatě od roku 1982 také to, že byl zrušen vývoj očekávaného a velice dobře vypadajícího Star Wars 1313, které zaujalo spoustu lidí na posledním E3.

Společnost LucasArts byla v posledních letech v problémech. V roce 2004 nastoupil nový prezident Jim Ward, který se snažil o kompletní restrukturalizaci, ale o čtyři roky později odešel bez valného úspěchu. Nahradil ho tehdy Darrell Rodriguez z EA, ale ten vydržel jako šéf LucasArts pouhé dva roky. Po něm nastoupil Paul Meegan z Epic Games, který rezignoval v minulém roce.

LucasArts se nedávno také snažilo nalákat do svých řad několik herních talentů, mezi nimi například Clinta Hockinga stojícího za sériemi Far Cry nebo Splinter Cell, ale i ten po dvou letech odešel, aniž by dokončil hru, na které pracoval.

Je smutné, že poslední hrou, kterou kdy LucasArts vydá, bude Kinect Star Wars. Ačkoli má na svém kontě za svou historii takové legendární tituly jako Monkey Island, Dark Forces sérii, Indiana Jones hry nebo Grim Fandango, které je dodnes považováno za jednu z nejlepších her všech dob.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars 1313

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments