Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 bude opět bez jakékoli DRM ochrany, říká CD Projekt

Velké přídavky už ale budou za peníze.

CD Projekt se od začátku staví proti DRM ochraně u PC her a neustále říká, že pokud piráti chtějí vaši hru cracknout, stejně to udělají, takže je zbytečné dělat nějaká omezení pro platící zákazníky. Takže asi nikoho příliš nepřekvapí, že tuto filozofii zastávají neustále a ani chystaný Zaklínač 3 nebude mít na PC DRM ochranu.

"Dlouhodobě se snažíme zbavit DRM ochran, takže ani u Zaklínače 3 žádná nebude," říká designér Maciej Szczesnik. "Když chce někdo pirátit hru, nakonec se mu to podaří."

"Což je samozřejmě špatné, ale nejde s tím nic dělat," dodává ředitel CD Projekt Red Adam Badowski. "Chceme hráčům nabídnout co nejlepší uživatelské prostředí. Když jsme odstranili z našich her DRM, lidé na torrentech žádali ostatní, aby si hru nestahovali, protože nepoužíváme DRM."

Pro server Kotaku řekli o Zaklínači 3 dalších pár zajímavých věcí. Například to, že hráči mohou opět očekávat spoustu updatů po vydání hry, ale tentokrát asi nebudou všechny zadarmo - pokud se rozhodnout vydat nějaký obrovský přídavek, ten už bude za peníze.

A dozvěděli jsme se dalších několik zajímavostí. Geralt bude mít možnost řídit ve hře loď. V bojových situacích bude mít jiné postavení před nepřáteli, kterých se příliš nebojí (a jsou tedy slabší) a před těmi, ze kterých má obavu (a jsou tedy silnější). Tím poznáte, s kým máte tu čest. Vyhýbání útokům je také přepracované - místo kotoulů bude dělat Geralt piruetky.

Ve hře budete mít možnost navázat také několik romantických vztahů, ale všechno se to pěkně podepíše na vašem konci (přeci jen hledáte svoji dávnou lásku). Ve třetím Zaklínači bude deset Znamení místo obvyklých pěti - každé totiž bude mít sekundární mód, který si můžete zakoupit.

No, a CD Projekt se prý také nijak nebojí převodu Zaklínače 3 na PlayStation 4, i když na konzoli od Sony budou vydávat hru vůbec poprvé. "Je to sice další platforma, ale postavená na PC a s PC děláme od začátku, takže je to v pohodě."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments