If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt vysvětluje, proč nechce Zaklínače 3 na současné konzole

Nechtějí dělat kompromisy.

Spousta ohlášených her jako Watch Dogs nebo nový Assassin's Creed vyjde jednak na next-gen konzole, ale zároveň také na současný Xbox 360 a PlayStation 3. CD Projekt ovšem nic takového u svého Zaklínače 3 neplánuje. Nechtějí totiž dělat žádné kompromisy, které musíte učinit, pokud pořád musíte počítat se starými konzolemi.

Ředitel CD Projekt Red Marcin Iwinski to řekl v rozhovoru pro časopis Edge.

"Jasně jsme řekli, že budeme pouze next-gen. PC je next-gen neustále, což je na téhle platformě skvělé. Myslím si tedy, že spousta společností s velkými sériemi a velkými plány na rozšíření na různé platformy budou mít dilema. Myslím, že kvůli tomu bude v jejich hrách spousta kompromisů a nejspíš to nebude nic dobrého pro hráče."

Podle všeho má například na mysli to, že next-gen hry mohou mít díky vysokému výkonu lepší umělou inteligenci nepřátel, ale pokud se ve hrách jako Watch Dogs, Assassin's Creed IV nebo Destiny musí počítat stále se starými konzolemi, nemohou si dovolit do hry lepší AI implementovat.

Podle jeho slov by nikdy nechtěli mít hru a pak ji zhoršovat, aby fungovala také na X360 a PS3. "Zaklínač 3 je obrovský, s větším světem než má Skyrim a se vším, co tam chceme dát, prostě není možné, aby ta hra běžela na současné generaci. Aby se nám to podařilo, museli bychom tu hru vyvíjet ještě pár let. A stejně by výsledek nestál za moc."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments