Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Metro: Last Light u nás vyjde v české verzi, i na konzolích

Česká verze se začne prodávat od 17. května.

Cenega dnes oznámila, že Metro: Last Light bude v českých a slovenských obchodech k sehnání již od 17. května v české verzi. Tedy už v den evropské premiéry.

Při zahájení prodeje budou všechny dostupné kopie této hry k dispozici v limitované edici, jež je obohacena o dodatečný obsah. Hráči, kteří si toto pokračování kultovní postapokalyptické střílečky předobjednají u libovolného prodejce, dostanou kromě samotné hry také DLC Hraničářský režim.

Českými titulky ale nebude opatřena jenom PC verze, jak bývá zvykem. České titulky bude mít i verze pro PlayStation 3 a Xbox 360.

Co se týče DLC Hraničářský režim, je to mód určený především pro zkušené hráče, kteří nejsou ve světě Metra žádnými nováčky. "Díky absenci grafického uživatelského rozhraní (HUD) je zážitek ze hry mnohem působivější, nepřátelé jsou navíc výrazně nebezpečnější a náboje i filtry do plynové masky jsou o poznání vzácnější než v běžném herním režimu. Na druhou stranu odvážlivci, kteří tuto výzvu přijmou, získají přístup k jedinečnému hraničářskému vybavení, jehož součástí je mimo jiné exkluzivní ruská útočná puška AKSU, a dostanou dalších 100 vojenských nábojů, za něž si budou moci vylepšit svou úvodní výzbroj," říká Chalid Himmat z Cenegy.

Metro: Last Light je střílečka z vlastního pohledu a netrpělivě očekávané pokračování slavné hry Metro 2033. Zápletka hry Metro: Last Light pochází z pera Dmitryje Glukhovského, slavného autora románu Metro 2033, jenž inspiroval vznik obou počítačových her. Glukhovsky je také autorem všech dialogů ve hře Metro: Last Light.

Video o světě Metro: Last Light

Read this next