Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC je tentokrát primární platforma pro Dark Souls 2

Autoři uznávají, že port jedničky na PC se jim nepovedl + bude verze pro PS4/X720?

Zatímco první Dark Souls nejprve vznikl na konzole a pak byl poněkud nepovedeně převeden na PC, tentokrát je to úplně obráceně. PC je primární platforma a až PC verze se bude konvertovat na konzole. Ostatně, všechna videa, která byla z Dark Souls 2 zatím k vidění, běžela právě na PC.

"Uznáváme, že předchozí PC verze byla trochu nedodělaná," řekl Yui Tanimura. "Tentokrát bude mít PC verze mnohem větší prioritu."

Zajímavé také je, že tvůrci z FromSoftware Dark Souls 2 zatím nejsou schopní říct, zda vyjde hra na next-gen konzole. V plánu jsou zatím pouze ty současné a při přípravě nového enginu se na next-gen nijak zvlášť nesoustředili. "Myslíme si, že ještě plně nebyl využitý ani potenciál X360 a PS3." V současnosti tedy s next-gen verzí Dark Souls 2 vůbec nepočítají.

Co se týče PC verze, všechna předváděná dema (videa) běžela na 60fps s lepšími texturami a osvícením. "Na konzolích bude framerate 30fps, ale nebude se stávat to co u jedničky, že občas framerate poklesl až skoro do nehratelné podoby," říká Yui Tanimura.

Dark Souls 2 druhý trailer ze středy

Read this next