Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Podle šéfa UbiSoftu jsou hráči na neustále připojené konzole už připraveni

Nevidí v tom problém, pokud to přinese jasné benefity.

Pomozte nám zvrátit veřejné mínění v očích čitatelů herních médií a přispěvovatelů do diskusních fór. Od vás, tvůrců jejich oblíbených her, to asi vezmou lépe než od nás. Tak nějak asi mohla znít prosba od Microsoftu směrem ke svým klíčovým partnerům, jako například UbiSoft. A na rozdíl od kreativního ředitele Adama Ortha z MS ho za puštění si pusy na špacír, resp. veřejné vyjádření podpory, nemá kdo a proč odvolat.

Když se tedy britský list The Guardian dnes optal šéfa UbiSoftu Montreal Yannise Mallata na téma požadavku na neustále připojenou konzoli k internetu, jako to má být u nového Xboxu, odvětil: "To byste se měli zeptat hlavně Microsoftu a Sony. Řekl bych, že spousta lidí je neustále k internetu připojena skrze jiná svá zařízení (tablety, mobily atd.), dle čehož bych soudil, že hráčské publikum je na to již připraveno."

Jelikož v UbiSoftu kutí Watch_Dogs či Assassins Creed 4 i ve verzích pro příští generaci konzolí, asi by o tom měli něco vědět. Pokud by celý požadavek na připojenou konzoli k internetu byl nesmysl, nejspíš by na to ani šéf studia vůbec takto neodpovídal. Již delší dobu se ví, že Watch_Dogs bude mít v sobě hloubkově zakomponovány online funkce a i u AC4 se šeptá o tom, že má nabídnout plnohodnotný zážitek v singlu jen při připojení k internetu. A není náhoda, že např. Destiny od Bungie bude vyžadovat též neustálé připojení i pro hru jednoho hráče.

Všimněte si i toho, že šéf UbiSoftu mluví o množném čísle, tj. že do otázky sám od sebe zařadil i Sony, která teoreticky může podobný systém na PS4 rovněž aplikovat, ačkoli dle dosavadních stanovisek a kličkování asi nemusí být povinný nebo tak striktně vyžadován jako u Xboxu, který údajně bez připojení ani nenastartuje.

Nicméně Yannis Mallat jedním dechem dodává (v reakci na fiasko s uvedením SimCity) - asi aby proti sobě tolik nepoštval část hráčů - že podobné požadavky na hráče rozhodně musejí být vykompenzovány jasnými benefity takového řešení, čímž myslí např. bonusový obsah nebo související služby. Microsoft veškeré spekulace na toto téma odmítl komentovat, ani je nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Watch Dogs

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments