Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rýsuje se návrat Wolfensteina?

Vede k tomu hned několik indicií.

V souvislosti s tajemnými náznaky, že Bethesda zanedlouho hodlá něco velkého oznámit, stojí za pozornost nedávné spekulace, které mohou dost dobře odkrývat, o co že to vlastně půjde. Žádný Fallout 4 ani nástupce Skyrimu, nýbrž něco úplně jiného, na co bychom si nevsadili ani halíř, protože se tato značka dosud považovala za víceméně mrtvou.

Zvukař Julian Beeston ze studia Machinegames ve svém portfoliu nechtěně vyzradil, že na rok 2013 pracuje na hře Wolfenstein. Poté, co se na to přišlo, tuto zmínku raději vymazal. Dříve se tento člověk podílel např. na Dragons Dogma nebo Kinect Star Wars.

Machinegames bylo švédské studio, které založili klíčoví lidé ze Starbreeze (autoři Riddicku či The Darkness). Krátce poté ho az osm milionů dolarů odkoupil Zenimax, vlastník Bethesdy, a později ho přejmenoval na Zenimax Sweden.

Když tuto akvizici koncem roku 2010 oznamovali tiskovou zprávou, jen tak mezi řečí uvedli, že "pracují na neoznámeném projektu běžícím na id Tech 5 enginu". To samozřejmě neznamená, že by eventuální Wolfenstein jel na technologii od id Software jako naposledy RAGE, za ty tři roky se toho mohlo hodně změnit, ale nezní to úplně nepravděpodobně.

Spekulace o návratu legendární střílečky s nacisty z období druhé světové války a sci-fi prvky přiživuje i loňská registrace domény wolfenstein.com právě od Zenimaxu. A když si k tomu spojíte, že ten na květen chystá předváděčku něčeho nového pro novináře a že šéf Bethesdy na konferenci pro PS4 hovořil o přípravě něčeho pro nextgen konzole...

Zatím poslední díl Wolfensteina vyšel v roce 2009 pro PC, PS3 a X360 a nenaplnil prodejní očekávání, kvůli čemuž došlo k propouštění z Raven Software, ačkoli recenzenti byli se singleplayerovou kampaní vesměs spokojeni a nejčastějši udělovali sedmičky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wolfenstein

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments