Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Metro: Last Light v ČR přibaleno ke kartám GeForce GTX 660

Nvidia vyvíjí aktivitu a vybrala si výpočetně náročnou střílečku.

Rostoucí aktivita AMD například okolo Battlefieldu 4, s vlasy TressFX do Tomb Raidera, tech-dema Project Phoenix, pohánění obou nextgen konzolí nebo s promo videem z jejího programu Gaming Evolved přinutila Nvidii, aby na to zareagovala rozhodně zajímavou globální akcí, aby ji neujel vlak. A vlaků metra se právě týká i tato její nabídka: Všichni hráči, kteří si zakoupí grafickou kartu GeForce GTX 660 nebo vyšší, k ní dostanou zdarma přibalenou plnou PC verzi Metro: Last Light.

Nvidia v dnešní tiskové zprávě tvrdí, že nejlepší zážitek v podzemních tunelech metra pod Moskvou vám dokáží přinést pouze její grafické karty od GTX Titan až po GTX 660, protože hra prý využívá výpočetně náročné technologie implementované do architektury Kepler (DirectX 11 teselaci, PhysX, Adaptive Vsync a 3D Vision Surround).

Ceny grafických karet GTX 660 od MSI u nás začínají na 4525 Kč a celá akce se vztahuje i na dražší řadu GTX 670/680. Tyto bundly s Metro: Last Light v hodnotě necelé tisícovky (i s kreditem do oblíbených F2P her v hodnotě 2800 Kč) už jsou nyní nahozeny na čtyřech předních českých e-shopech s hardwarem a můžete ji využít i při nákupu smontovaných počítačů od vybraných firem.

Vzhledem k tomu, že pokračování Metro 2033 ještě nevyšlo, což se v Evropě stane až 17. května, není u již prodávaných grafických karet přiloženo přímo DVD s hrou, nýbrž jen kupón na pozdější download z internetu. Návod, jak ho uplatnit, naleznete společně s dalšími informacemi zde.

V tuto chvíli ani sama Nvidia neví, jestli v této promo akci půjde o Metro: Last Light s českou lokalizací od Cenegy (z dílny Mondyho) nebo jen o originální anglickou verzi. Jelikož však má jít o standardní kód na Steam, dá se předpokládat, že se vám pak z něj při správném nastavení stáhnou i přeložené titulky.

"Na tuto spolupráci s Nvidií jsme velmi pyšní, je to skvělá příležitost, jak spojit své síly," řekl v tiskové zprávě Menno van der Bil, mezinárodní obchodní ředitel společnosti Deep Silver. "Metro: Last Light vyčnívá svojí skvělou grafikou a karty GeForce GTX série 600 jsou dobře připravené zobrazovat ji tím nejlepším možným způsobem." A co k tomu dodal výkonný producent Dean Sharpe? "Hrou Metro 2033 už 4A Games dokázali, že mají na to vytvořit výjimečné počítačové hry. Metrem: Last Light posouváme hranice na ještě vyšší úroveň. Jsme potěšeni, že si nás Nvidia zvolila za partnera, jelikož to znamená, že hra se stane měřítkem kvality grafiky pro další generaci."

Read this next