If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Letošní Call of Duty prý potáhne nový nextgen engine

Tesco opět pochybilo. A kolik si vydělal šéf Activision?

Webmasterovi britského řetězce Tesco asi nestačil jeden průšvih z minulé středy, kdy nechtěně vyzradil název hry i s obalem, což pak musel kvůli rozzuřeným Activision promptně stáhnout, a koleduje si o další skandál nebo rovnou vyhazov.

Během neděle na pár hodin vrátil na stránky obchodu inkriminovanou produktovou stránku, kde už byl přítomen i popisek hry. Vedle standardní sebechvály a data vydání 4. listopadu 2013 potvrdil, že Ghosts mají být samostatnou odbočkou série Call of Duty bez spojitosti s Modern Warfare.

"Letošní díl Ghosts posouvá sérii Call of Duty do nové generace se zbrusu novým herním zážitkem, vystavěném okolo zbrusu nového příběhu, zasazení a obsazení, i poháněném úplně novým next-gen enginem Call of Duty," píše se v popisku na Tescu ještě před předpokládaným oficiálním ohlášením tuto středu 1. května.

Tím novým zasazením se asi myslí ta spekulovaná daleká budoucnost. S důvěrou ve sliby ohledně nového enginu bychom však byli opatrní, neboť to od nich slýcháme každý rok, ale obvykle jde jen o mírně vylepšený derivát stále toho samého.

Že ani v případě Ghosts tomu nemusí být jinak a že se asi nedočkáme opravdu nového enginu, který by mohl po grafické stránce konkurovat Battlefield 4, nasvědčuje aktuální inzerát hledající designéra do Infinity Ward pro nějaký nový projekt, který má zkušenosti s technologiemi id Tech a Radiant. Na nich běžely i předešlé díly.

Tato zpráva přichází shodou náhod právě v době, kdy Bloomberg zjistil, že Robert Kotick je jedním z nejlépe placených šéfů ze všech amerických firem. Za minulý rok si vydělal 8 milionů dolarů (160 milionů korun) a pokud se mu podaří naplnit všechny cíle během pětileté smlouvy, shrábne celkově neuvěřitelných 56 milionů dolarů (miliarda korun). A asi mu bude celkem jedno, pokud hráči Call of Duty volají po investici aspoň zlomku z této částky do opravdu nového enginu jejich oblíbené série.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Ghosts

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments