Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tři trailery z Grand Theft Auto 5 představují hrdiny

Michael, Trevor a Franklin ve 4 minutách nových záběrů!

Slíbený nový trailer z Grand Theft Auto 5 si odbyl premiéru přesně v 17:00 a vlastně jde o tři parádní trailery v jednom. Postupně totiž v napěchovaných čtyřech minutách 100% nových záběrů představuje tři jeho hratelné protagonisty - Michaela, Trevora a Franklina.

Oficiální verze na YouTube přímo od Rockstaru:

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Vzájemně se od sebe charaktery velmi liší, když bohatý Michael léčí krizi středního věku a starosti s rodinkou alkoholem, psychiatrem a potřebou nějakého vzrušení. Franklin zažívá typickou akci na americkém předměstí s přistěhovalci ve vytahaném tričku s kšiltovkou nebo honičkami aut s policií. Kdežto venkovan a mnohými nejoblíbenější Trevor se ukazuje být čím dál větším magorem např. ve vztahu k ženám, lezením ve slipech na most či ovládáním různých dopravních prostředků, s nimiž se určitě vyblbnete. Každý hráč se asi v jednom z nich dokonale najde: pro ty starší nebo fandy Vice City je vhodný Michael kvůli snazšímu sžití s ním, když to samé leckdy znají z domova, pro americké publikum a vyznavače San Andreas zase Franklin a pro všechny ostatní, tzn. mladší hráče a ty toužící po pestré střelené zábavě, nemající až tak daleko k Saints Row, zase Trevor.

Řadu z vás může zklamat, že se opět jedná pouze o sestřih custscén (žádný HUD nebo delší souvislé záběry přímo z hraní), což je pár měsíců před vydáním trochu alarmující a neomluví to ani komentáře Rockstaru, že nechtějí nic ze hry vyzradit dopředu, abyste se nepřipravili o překvapení. Byť je vše s perfektně zvolenou hudbou pro navození atmosféry - konkrétně jde o skladby Radio Gaga od Queenů, Hood Gone Love It od Jay Rock a and Are You Sure Hank Done It This Way od Waylon Jennings. A hle, po včerejších Watch_Dogs najednou neštěkne ani pes, v celkové atraktivitě nebo třeba realistických animacích postav rozdíl třídy...

Alternativní lokální mirror máme od 17:13 níže:

Lokální mirror tří trailerů v jednom

Jde jinak o první video ze hry po dlouhé prodlevě od listopadového druhého traileru a ve čtvrtek večer na ně naváže nová vlna dojmů z předváděček pro novináře. GTA 5 vyjde pro PS3 a X360 definitivně dne 17. září, další verze pro PC nebo next-gen stále nejsou oficiálně potvrzeny.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto IV

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments