Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Interní email Microsoftu: Xbox bude fungovat i bez internetu

Které jeho funkce nebudou vyžadovat připojení?

Zdá se, že tajenka je konečně rozluštěna, aniž bychom museli čekat ještě dva týdny do oficiální xboxové konference. Dlouho trápila mnohé sběratele her, z nichž někteří kvůli tomu ani nespali, dále hráče žijící v oblasti bez stabilního internetového připojení, v diskusích fungovala jako zaručeně funkční rozbuška, i nás přinutila k hodinovému pohádání se ve včera zveřejněném podcast-speciálu.

Nyní se respektovaný technologický server ArsTechnica dostal k internímu e-mailu, který prý byl z centrály Microsoftu zaslán všem zaměstnancům na plný úvazek, kteří pracují na příštím Xboxu. Píše se v něm doslova toto:

"Durango [tedy nový Xbox] je navržen tak, aby zajistil zábavu budoucnosti, zatímco je tolerantní k dnešnímu stavu internetu. Existuje řada různých scénářů, za nichž ho mohou jeho uživatelé používat bez připojení k internetu, a tyto scénaře by měly fungovat nehledě na momentální stav jejich připojení. Tyto funkce zahrnují, mimojiné [tzn. nejde o jejich kompletní výčet], přehrání Blu-Ray disku, živé sledování televize i, ano, hraní singleplayerových her."

Pokud takový email s tímto textem opravdu vznikl a nejedná se o podvrh, což nepředpokládáme, působí to dojmem, že zřejmě i někdo v Microsoftu usoudil, že je potřeba zahnat všechny rojící se pochybnosti. A jednou provždy objasnit tuto citlivou záležitost, o které možná nebylo definitivně rozhodnuto až donedávna, když dlouho figurovala ve specifikacích devkitů pro vývojáře her.

Nicméně zmíněný výčet funkcionalit, které by na novém Xboxu měly šlapat i bez internetu, naznačují, že mnohé jiné funkce budou ten internet opravdu striktně vyžadovat. Důležité ale je, že konzole půjde pustit a používat, aniž by se zasekla při startování po spuštění, pokud by si nemohla "sáhnout" na aktivní internetové připojení. Máte z offline módu radost? :)

Read this next