If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BioShock Infinite dostane češtinu, sponzoruje Xzone

Velice náročný překlad je již dokončován.

Internetový obchod Xzone dnes večer oznámil, že se rozhodl sponzorovat vznik neoficiální češtiny pro březnový hit BioShock Infinite. Ten u nás vyšel jen s anglickými titulky a protože jde o hru velmi ukecanou, kde je porozumění klíčové pro vychutnání si celého zážitku a všech souvislostí, překlad do naší mateřštiny byl hodně žádaný.

Čeština by měla být k dispozici již koncem května a půjde o kompletní verzi, žádná beta nebo nedodělaná lokalizace se vypouštět neplánuje. Během prvního měsíce bude exkluzivně k dispozici pouze pro zákazníky Xzone, pro všechny, kteří si tam Infinite koupili v minulosti nebo teprve koupí.

Autory překladu jsou fanoušci z BioShock.cz, konkrétně čtveřice s přezdívkami Khalashnikovf, Sfinx, Ironmarek a Snowi, která na něm intenzivně pracuje již od začátku dubna. Jak se dočtete na jejich stránce, jedná se o lokalizaci neuvěřitelně náročnou, jak jejím rozsahem (2301 KB dat), tak použitými výrazy, takže si musejí vypomáhat např. skripty o kvantové fyzice.

Počeštěno bude kompletní rozhraní hry, tzn. i automaty, vybavení, zbraně, vigory atd. Drobnou perličkou je, že se překladatelům podařilo okoukat z různých jazykových verzí možnost otitulkovat úvodní citát a umístění lokace. V polovině dubna jim chyběl překlad achievementů, některých dialogů s NPC apod. Zde ukázka z betaverze češtiny:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

BioShock Infinite

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments