Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony dělá všechno pro to, aby PS4 neměla v Evropě zpoždění

Evropa je pro Sony prý důležitější než Japonsko.

Původní zprávy mluvili o tom, že PlayStation 4 by se mělo ještě před začátkem roku prodávat nejprve v USA a v Japonsku, a až v roce 2014 by přišla konzole do Evropy. Ale jelikož se zdá, že Microsoft zvládne distribuci svého nového Xboxu všude po světě před začátkem roku, museli své prvotní plány přehodnotit. Alespoň to říkají zdroje serveru CVG.

Sony se podle něj teď snaží, aby byli schopní dodat dostatečné množství konzolí také na evropský trh, což by zejména pro nás v Čechách mohla být dobrá zpráva. Podle zdroje CVG se Sony bojí, že by Microsoft mohl se svým Xboxem agresivněji zaútočit na evropský trh, kde dlouhodobě vyhrává Sony (pokud se nepočítá například Velká Británie, kde se zatím prodalo 8 milionů konzolí Xbox 360 versus 5 milionů konzolí PlayStation 3).

To, že se Microsoft snaží více zaútočit na Evropu bylo patrné už z toho, když zaměstnali na pozici viceprezidenta Interactive Entertainment Business pro Evropu Phila Harrisona v březnu minulého roku.

Podle zdroje CVG je Sony rozhodnuta „udělat cokoli, co bude v jejich silách", aby PS4 vyšlo v Evropě ve stejné době, jako v jiných regionech. Dokonce se mluví o tom, že pokud bude nedostatek kusů konzole PS4, Evropa bude mít přednost před například Japonskem, kde se počítá, že bude konzole od Sony úspěšná tak jako tak a Microsoft tam nemá moc šancí.

Read this next