Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 17. května

Killzone: Shadow Fall využívá jen půlku paměti PS4, Anno Online má otevřenou betu a kde v ČR je DayZ?

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Rockstar sice řekli, že nebudou ukazovat Grand Theft Auto 5 na E3, ale jako kompenzaci vydali sérii wallpaperů ze hry. Tak jim to snad odpustíme.

- Take-Two říkají, že vývoj na nové konzole bude komplikovaný a nákladný. Zejména pak bude takový vývoj složitý a nákladný pro typy her, které vydávají. Ano, mít extra super pěknou grafiku v takových hrách jako Grand Theft Auto bude zajisté stát spoustu času a peněz. Takže GTA 6 nemáme čekat za dva roky?

- Zajímavá věc. Líbilo se vám demo Killzone: Shadow Fall běžící na PlayStation 4? Přišlo vám graficky hodně pokročilé? Tak podle všeho využívalo jen padesát procent operační paměti, kterou má konzole k dispozici. Dříve měla mít konzole 4 GB DDR5 paměti, ale nakonec jí má 8 GB DDR5, což znamená, že v budoucnu budou hry moct vypadat dvakrát lépe, než Killzone: Shadow Fall. To a spoustu dalších zajímavých technických informací o demu se dozvíte ve speciálním PDF přímo od Guerilla Games.

- Free to play Anno Online otevírá brány a spouští otevřenou betu. Stačí se na oficiálním webu zaregistrovat, stáhnout klienta a vesele hrát. A stavět své nejkrásnější středověké městečko ze všech.

- Vývojáři z Bohemia Interactive, včetně například Ivana Buchty, vyrazili do „pravé Černarusy", fiktivního města, kde se odehrává DayZ. Ta „pravá Černarus" se nachází kdesi v České republice, ovšem kde přesně to je, to raději slovně nespecifikují. Šli tam nafotit pár fotek, aby prostředí v DayZ bylo co nejrealističtější. A ano, na konci je vidět, kde je Černarus. Kousek za Ústí nad Labem. Takže Úsťáci, pozor na zombíky.

- Tohle je úvod Star Wars, předělaný v Minecraftu. Lidé hrající Minecraft jsou prostě blázni.

Watch on YouTube

- Sony Pictures dá v roce 2016 do kin film vycházející ze známé hry na mobily a tablety Angry Birds. Bude CG animovaný a v kinech se objeví přesně 1. června 2016. A obáváme se, že bude vzhledem k popularitě téhle značky obrovsky úspěšný.

- NCSoft říkají, že mikrotransakce u Guild Wars 2 jsou „konzistentní a silné". Neřekli sice konkrétní čísla, protože jde o obchodní tajemství, ale zdá se, že jim free to play svědčí.

- Steam už asi neví coby, a tak si tam teď můžete vyměňovat kartičky. Kartičky získáváte hraním her na Steamu a můžete si je různě vyměňovat mezi komunitou. Eh.

Read this next