Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový DualShock pro PlayStation 4 na vlastní kůži

Redaktoři Game Informeru si ho vyzkoušeli.

Z DualShock 4, který bude u nové konzole PlayStation 4, jsme zatím viděli převážně jen obrázky, ale redaktoři Game Informeru dostali možnost si jej vyzkoušet na vlastní ruce a popsali několik svých poznatků.

Zatím prý nejde o finální verzi ovladače - změní se nejspíš d-pad a také váha gamepadu. Co oceňují je to, že analogové páčky už nejsou tak volné, jako byly u předchozí verze ovladače a jsou také dále od sebe, takže se nestane, že by do sebe narážely vaše palce. Také mají prohloubený prostor na palec, aby vám nesklouzával.

Stále zůstávají u symetrického rozpoložení (na rozdíl od gamepadu pro X360), což je hlavně z důvodu toho, že by bylo složitější používat dotykovou plochu na DualShock 4 - mohli byste při používání dotykové plochy narážet do levé analogové páčky.

Co se dotykové plochy týče, je multitouch, tedy zaznamená dotyk více než jednoho prstu a nahrazuje také tlačítka Start a Select. Upozorňují také, že nad PS tlačítkem je malý reproduktor, těsně pod dotykovou plochou.

Světelná část na DualShock 4 funguje společně s PS4 Eye a kamerka tak dokáže určit, kde sedíte a podle toho přizpůsobit například splitscreen.

Sony redaktorům také řekla, že při vývoji DualShock 4 spolupracovali s několika externími vývojáři a jmenovali přímo Bungie, kteří jim radili, co dělat, aby gamepad dobře fungoval s FPS hrami.

Read this next