Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude Uncharted 4 nebo nová PS4 značka Naughty Dog ohlášeno v říjnu?

Objeven kalendář na zdi v The Last of Us.

Existují vývojářská studia, která se doslova vyžívají v umísťování různých náznaků či nápověd svých příštích projektů do předešlých her. Dá se to lidsky i marketingově pochopit: poslouží to jako jejich nevšední zviditelnění úplně zadarmo a pokud na něčem potají dlouho pracujete, máte pak logickou potřebu se s tím pochlubit světu a také získat potřebnou zpětnou vazbu.

Někteří novináři, kteří v těchto dnech testují beta demo The Last of Us, takto během hraní hned v první budově v Lincolnu narazili na kalendář na zdi, který zmiňuje měsíc říjen 2013 a obsahuje nějakou nečitelnou fotku:

A protože si mnozí dobře pamatují, jak se v úvodní kapitole Uncharted 3 vyskytovaly noviny s nadpisem "Vědci stále zápolí s porozuměním smrtelným houbičkám", čímž se tehdy lákalo právě na ohlášení The Last of Us vzdálené pár dnů, vyrojily se ihned spekulace na stejné téma.

Vévodí jim italský server 4News.it, který na základě tohoto nálezu nahlas uvažuje, jestli to tedy máme chápat tak, že v říjnu 2013 bude oznámeno Uncharted 4 nebo spíš nějaká nová značka od Naughty Dog šitá na míru PlayStation 4?

Bohužel, bublina splaskla rychleji, než se stačila nafouknout. Stačilo, aby se citovaný kalendář dal do souvislosti s jinými nálezy v tomtéž levelu The Last of Us. Podle cedule vyzývající obyvatele města k povinné evakuaci ke dni 17. října 2013 v 8 hodin večer se spíš zdá, že tentokrát si s námi vývojáři hry nepohrávají, nýbrž že se postavy jednoduše pohybují v prostředí, které bylo běžnými lidmi naposledy obýváno právě v říjnu a na základě toho zůstal v kalendáři viset tento měsíc, který už poté nikdo neotočil.

Read this next