Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Návrat Shadow Warrior formálně oznámen

Ta obdoba Duka s katanou v Japonsku + obrázky, teaser.

Vědělo se o tom od začátku května díky nešikovné registraci domény či jiným náznakům od hudebníka a dnes to bylo oficiálně stvrzeno.

First-person střílečka Shadow Warrior, která se v roce 1997 šířila na pár disketách s popiskem "něco jako Duke Nukem 3D na stejném Build enginu, ale se samuraji a katanou v prostředí Japonska", ale i kvůli občasné nepřehlednosti venkovních prostředí s lávou (kde se, jak si pamatuji, dalo lehce zakysnout) nikdy nedosáhla věhlasu jiných her od 3D Realms a nedá se proto nazývat klasikou, se vrátí (podobně jako se o to pokusí třeba novodobý Rise of the Triad).

Postará se o to polské studio Flying Wild Hog, které můžete znát z oldschoolového, spíš vlažně přijatého Hard Reset z roku 2011. Jak říká a používá pro to momentálně nesmírně populární anglický termín "reimagining", rádo by vytvořilo hru, která staví na premise originálu, zřejmě i se všemi násilnostmi (pamatujete na ženy připoutané řetězem ke stropu?), ale zároveň to nebude pouhý remake jen s texturami ve vyšším rozlišení.

Vydavatelem vzkříseného Shadow Warriora bude společnost Devolver Digital, která s ním míří na PC i next-gen konzole a odvážně si maluje vydání už někdy na letošní podzim. Mimochodem, původní verze je stále k mání za 6 dolarů z GoG.com i s datadisky.

¨
Dnešní teaser trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Shadow Warrior

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments