Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dva příběhové datadisky Metro: Last Light začátkem léta

Přiblíženy i ostatní přídavky ze Season Pass.

Že minulý týden vypuštěná střílečka z postapokalyptické Moskvy, bez debat nejpopulárnější hra měsíce (recenze 8/10, fotoseriál), dostane hned několik přídavků, víme již déle a nyní Deep Silver přiblížili, o co a kdy přesně půjde.

Jelikož ve hře absentuje multiplayer, logicky se tato čtyři DLC soustředí na rozšíření singleplayerové kampaně. Jak říká kreativní ředitel studia 4A Games, v podzemí "ještě zbyla spousta příběhů k odvyprávění a určitě rádi znovu navštívíte známé, ale zároveň lehce pozměněné lokace, kde před vámi stojí nové výzvy."

První příležitost budete mít v červnu ve Faction Packu, na který poté naváže Chronicles Pack, ač zatím není jasné, jestli budou příběhově propojené jako rozšíření Assassins Creed nebo Dishonored.

Nejzajímavěji se rozhodně jeví nezvyklé DLC nazvané Developer Pack, slibující poskytnout hráčům nějaké užitečné nástroje pro prozkoumávání a snad i úpravy herního světa. Oproti tomu poslední Tower Pack se zdá být spíš jen do počtu, když zahrne nějaké unikátní samostatné výzvy pouze pro veterány Metra. Všechny mají vylézt v průběhu léta pro PC, PS3 i X360.

Ukrajinští tvůrci by samozřejmě byli nejraději, pokud byste si pořídili za 15 eur tzv. Season Pass opravňující k downloadu všech čtyřech přídavků plus darující novou zbraň Abzats, poloautomatickou pušku střílející šest kulek souběžně. Nicméně kromě popisku výše zatím žádnými obrázky či videi z nového obsahu nepřesvědčili, v čemž by se možná mohli přiučit od kolegů na Západě. Hráči v programu PlayStation Plus mají na vše 25% slevu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments