If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Dying Light, obdoby Mirrors Edge od tvůrců Dead Island

Parkúr se zombíky i pro next-gen + více obrázků.

Polské studio Techland před okamžikem oznámilo svou novou hru Dying Light určenou pro současnou i příští generaci konzolí. Pohybově půjde o parkúrovou obdobu Mirrors Edge, kde budete v pohledu z vlastních očí překonávat či přeskakovat překážky, přičemž se v otevřeném světě prý velmi intuitivně dostanete všude, kam po svých nohou vylezete. Na prvních obrázcích prostředí vypadá trochu jako brazilské favely.

Herní princip bude založen na tom, že během každého dne se z bezpečné oblasti musíte vypravit do míst zamořených zombíky, kde přeživší hledají zásoby a kam jsou z letadla vyhazovány balíčky od záchranářů. Jakmile nastoupí noc, lovec se stane loveným a hra se změní v holý boj o přežití. Důkladně prověří, zda jste se předtím za světla kvalitně připravili, protože v noci budou nemrtví mnohem nebezpečnější než ve dne, kdy jsou jako zpomalený film.

Součástí bude systém pro výrobu zbraní z nalezených předmětů, z nichž mohou vzniknout i bizarní kousky jako motorová pila nabitá elektřinou.

Nejdůležitější na tom asi je, že (na rozdíl od středověkého Hellraid) dokázali tvůrci Dead Island či Call of Juarez pro tento projekt ulovit velkého vydavatele Warner Bros, což je pro herní firmu ze střední Evropy vždy nevšední úspěch. Dying Light vyjde někdy v roce 2014 i pro PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dying Light

PS4, Xbox One, PC

Awaiting cover image

Dying Light (cancelled)

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments