Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

SimCity dostalo aktualizaci 4.0 a info o datadisku se zábavním parkem

Jak budou fungovat atrakce oproti Rollercoaster Tycoon?

Ani dnešní update 4.0 nepřináší vytoužené offline hraní či rozlehlejší prostory k stavění vašeho města. Nicméně částečně to kompenzuje, že do SimCity přibyla Edgewater Bay, první nová mapa přímo od Maxisu, která je regionem se sedmi městy. Všechna jsou navzájem propojena a všechna jsou naskládána kolem zálivu. V regionu najdete jednu plochu pro velké dílo a všude v okolí je spousta zeleně, prý pastva pro oči.

Třešničkou na dortu je v aktualizaci park s horkovzdušnými balóny, který je však přístupný pouze hráčům, kteří si SimCity pořídili hned na začátku, prý jako poděkování jim. "Park se hodí k zástavbám střední společenské vrstvy Simíků a vylepšuje statistiky spokojenosti ve městě. Park poznáte tak, že v pravidelných intervalech do vzduchu vypouští horkovzdušné balony tvarované jako želva, lama, srdce, mrak a gepard," píše se na blogu.

Než níže ocitujeme ostatní změny s verzí hry 4.0, sluší se zmínit ještě oficiální potvrzení prvního velkého datadisku nazvaného Amusement Park (viz nedávný únik). Vyjde toho 28. května za zatím neupřesněnou cenu a prý to bude skoro taková druhá hra uvnitř SimCity, skoro jako Rollercoaster Tycoon.

Vaše město samozřejmě bude vydělávat z prodaných vstupenek do zábavního parku či z občerstvení, ale na rozdíl od kasín se musíte snažit o co nejvíce efektivní naplánovaní atrakcí a front, abyste maximalizovali zisk. Každá ze tří vstupních bran bude mít u sebe jednu atrakci se stánkem, mezi něž se zařadí horské dráhy, ruská kola a motokáry, zatímco k těm menším patří kolotoče či volný pád, ale ty nenalákají tolik návštěvníků. Napříč městem musíte rozmístit reklamní cedule a v samotném parku postavit trasu vláčku pro přepravu hostů, avšak tyto moduly do datadisku přibudou až později během hraní po dosažení určitého zisku a upgradování parku na vyšší úroveň.

A teď už ten seznam novinek v patchi 4.0:

  • Novinka: Aktuální server se bude zobrazovat v nastavení.
  • Novinka: Při najetí myší na budovu se nyní nově zobrazí podrobnější informace, které mimo jiné sdělí hráči, jestli jsou Simíci například díky postavenému parku šťastnější nebo zda jsou spokojeni s nakupováním. Před opravou toto nebylo správně zobrazováno.
  • Obnovená funkce: Ceny na globálním trhu se nyní dynamicky mění v průběhu hry.
  • Obnovená funkce: Žebříčky budou v době vydání aktualizace přístupné na serverech EU West 3, Pacific 1 a Pacific 2. V průběhu dne je postupně spustíme i na dalších serverech.
  • Obnovená funkce: Všechny SimCity servery nyní mají aktivní filtrování serverů. Hry je nyní možné vyhledávat podle jména regionu, aktivace režimu pískoviště nebo podle opuštěných měst.
  • Dešťové mraky: Opravena chyba, která způsobovala, že se mraky neobjevovaly a nedoplňovaly zásoby vody v některých městech. Pokud toto byl problém vašeho města, už brzy by u vás opět mělo začít pršet :).
  • Oheň: Vylepšeny reakční časy všech požárních vozidel. Zkrácena doba mezi předáním požárního signálu z místa nehody do požární stanice.
  • Aktualizace úkolů: Vylepšení misí zadaných ústředím železáren a vyšší odbornou střední školou. Objevovaly se příliš brzy a bylo velmi obtížné je splnit. Nyní se objevují až v pozdější fázi rozvoje města.
  • Velké dílo - Solární farma: Bylo sníženo vzniku požáru u tohoto velkého díla. Požární vozy zde zasahovaly až příliš často.
  • Posílání zpráv: Vylepšeno posílání zpráv od skladišť, kasin, rafinérií a hutí. Mělo by být jasnější, kdy a jak tyto budovy lze odemknout.
  • Grafika: Oprava zobrazování budov nižší společenské vrstvy na grafických kartách NVIDIA.
  • Vzdělání: Oprava chyby, která způsobovala, že se v některých městech dojíždějící studenti nevraceli ze sousedních měst. Tím pochopitelně občas docházelo k situacím, kdy studenti z města prostě zmizeli.
  • Ladění: Simíci budou trošku nešťastní, když nemají kam chodit na nákupy. Města bez nákupních zón budou terčem kritiky Simíků. To by mělo zdůraznit význam komerční zóny ve městě.

Read this next