Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Očití svědci Grand Theft Auto 5 zrekonstruovali jeho rozhraní a mapu

Jak asi vypadá HUD, přepínání postav a krajina?

Vlastní zpráva - Na novinářských a obchodnických předváděčkách Grand Theft Auto 5 panují abnormálně přísná bezpečnostní opatření, kdy všichni musí povinně odevzdat například i mobily, aby nikdo nemohl pořídit nepovolenou fotku. S čím však Rockstar k jeho smůle nic nezmůže, jsou vzpomínky účastníků (Remember Me zkrátka ještě nevyšlo :) Tedy očitých svědků, kteří už měli šanci vidět nejočekávanější hru roku v pohybu (viz páteční článek GTA 5 na vlastní oči), co se ostatním asi jen tak nepodaří, protože nepředpokládáme, že by ta půlhodinová pasáž z hraní byla v dohledné době umístěna na internet.

Naštěstí pro nás se v početné fanouškovské komunitě našli šikulové, kteří asi mají fotografickou paměť a rozhodli se o ní podělit. Doma na koleni se pokusili zrekonstruovat, jak přímo ve hře přibližně vypadá uživatelské rozhraní, což zatím záměrně nebylo možné spatřit na žádném z oficiálních screenshotů. Pochopitelně to není stoprocentně přesné, spíš jen takový nástřel, ale pro udělání si představy to bohatě stačí.

Kruhové menu pro výběr postavy s obličeji tří hrdinů a jejich statistikou:

Minimapa v levém dolním rohu při pohybu po zemi:

To samé při letu v letadle, i s ukazatelem rychlosti:

Animace připomínající Google Earth, během jejíhož plynulého oddálení a přiblížení dochází k přepnutí na jinou postavu jinde na mapě:

Pokus o napodobení tvaru mapy GTA 5:

Abyste měli představu o obrovské rozloze herní mapy:

Topografie/reliéf mapy:

Kde zhruba jsou na mapě které lokality z dosavadních obrázků:

Jiná fanouškovská ilustrace mapy:

A na závěr 3D verze mapy, sice se špatným měřítkem, ale tvar zůstává shodný:

Read this next