Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Už se chystá pokračování Splinter Cell po Blacklistu a také Far Cry 4

Další útržky o plánech UbiSoftu, včetně upřesnění tvůrců těch nextgen závodů.

Z nedávného vyjádření šéfky UbiSoft Montreal se zdálo, že tuhle sérii spíš kvůli její složitosti mohou uložit k ledu, ale teď už její slova chápeme naplno: dají totiž značce Splinter Cell po srpnovém Blacklistu, který už byl tak daleko, že nešel překopat, ještě jednu šanci, asi v nějaké nové formě.

Umělecký ředitel studia Scott Lee to prozradil ArabicGames na nedávné novinářské předváděčce, všiml si OXM, který ho cituje: "S next-genem máme velké plány, nemohu zatím zabíhat do detailů, ale rozhodně můžete počítat s tím, že Sama Fishera potkáte v nových dobrodružstvích, která budou ještě větší a lepší. Sam se vrátí."

Vedle toho jsme zaslechli o jiných plánech UbiSoftu na příští roky, konkrétně od člověka, který věděl o AC4: Black Flag ještě před jeho oznámením, což mu přidává na věrohodnosti. Říká, že na čtyřce dělá už jedenáct studii po celém světě a že již rozdělaný přespříští díl Assassins Creed na rok 2014 má prý pracovní označení Unity.

Začátkem roku 2014, už někdy v období od ledna do března, čili ještě v tomto fiskálu vydavatele, má prý vyjít Far Cry 4 cílený hlavně na Xbox One a PlayStation 4. To asi nikoho nepřekvapí, když šéf UbiSoftu signalizoval, že to pro ně bude do budoucna klíčová série, jen jsme to asi nečekali tak brzy. Zřejmě to souvisí z jejich proklamovaným záměrů vydávat pokračování slavných sérií ještě častěji.

Vedle toho citovaný zdroj potvrdil vznik předělávky Far Cry 1 HD pro PS3/X360, která nedávno figurovala v záznamu brazilské ratingové organizace. Pak ty nextgen závody The Crew, o kterých se mluví už pár dnů, ale musíme zde uvést na pravou míru jejich tvůrce - nebudou to ti Reflections, nýbrž nové francouzské studio Ivory Tower složené z bývalých tvůrců Test Drive Unlimited ze zkrachovalých Eden Games (a také pár ex-autorů NFS).

A na závěr ještě hovoří o nějaké nové značce založené na dílech Toma Clancyho, o které se prý možná něco dozvíme už na E3. Titul se prý jmenuje Rogue, ale opět, nic oficiálně potvrzeného.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Splinter Cell: Blacklist

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments