If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detaily o Plants vs. Zombies 2, bude Free-2-Play

Divoký západ, starověký Egypt i piráti + screenshoty.

Po sérii teaserů a filmečku dnes PopCap představil předlouho vyvíjený druhý díl legendární tower-defense strategie Plants vs Zombies z roku 2009. Miliony fanoušků nesmírně populární jedničky, která existuje pro Windows, Maca, XBLA, DS, PSN, Androida, VITA i dokonce Windows Phone nebo Blackberry, ale nebudou nadšeni, že Apple usurpoval exkluzivitu pro svá zařízení iPad, iPhone a iPod Touch. Pro ně vyjde už 18. července a zatím není jasné, jak dlouho bude tato časová exkluzivita trvat, nicméně PopCap prohlásil, že má "spoustu plánů ohledně ostatních platforem".

Na rozdíl od originálu budou Plants vs Zombies 2 pod hlavičkou EA bohužel k downloadu na bázi Free-2-Play, kdy si budete muset dokupovat vylepšení nebo herní předměty. Tvůrci nicméně zdůrazňují, že nebude povinné platit přímo za postup do dalších levelů a že i bez jakéhokoli placení se můžete utkat se všemi typy nepřátel (jinou věcí je, zda proti nim máte nějakou šanci uspět). Pokud bychom si mohli vybrat, raději bychom preferovali jednorázovou platbu deset eur za kompletní hru, ale je jasné, že trendy jsou neúprosné a že z pohledu výrobce je mnohem výhodnější i výnosnější model F2P.

Podtitul hry "It's About Time" vystihuje její náplň o cestování v čase, protože z jedné obyčejné zahrádky s trávníkem a bazénkem se tentokrát vypravíte do mnoha tématických světů z historie, přítomnosti i budoucnosti. Do levelů ve starověkém Egyptě, s pirátskou tématikou nebo na Divokém západě. Pravda, poněkud klišovité zasazení, ale pro zábavnost a pestrost to jistě splní účel.

Mezi levely budete moci opět navštívit obchůdek od Crazy Dave, kde si za vydělané penízky pořídíte lepší semínka rostlin nebo různé nástroje a vychytávky. Také bude k dispozici hnojení pro rostliny, které je nabije.

Samozřejmostí jsou nějaké nové typy zombíků a nové rostliny, které mohou znalci jedničky identifikovat na prvních obrázcích okolo. Hratelnostně by největší novinku měla představovat interakce přímo se zombíky, kdy se jich při držení určitého power-upu dotknete prstem na obrazovce a tím je zneškodníte (vedle tradičních pastí nebo střel na dálku z vaší pečlivě vybudované obranné linie).

Producent Allan Murray z PopCapu k tomu dodává, že vyvinuli nové cesty, jak Plants vs Zombies hrát. Slibuje tuny nového obsahu v základní verzi a následné přídavky po mnoho měsíců a let po vypuštění. Dvojku si určitě osobně vyzkoušíme příští týden v Los Angeles na E3, jen zatím nevíme nic o tom propojení s jinými tituly od EA, kteří PopCap před lety koupili a toto je první výsledek jejich kooperace.

Oznamovací filmeček

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
iOS
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments