If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně je známa cena a termín uvedení Xbox One

Dostane se i na Českou republiku?

Microsoft na závěr večerní E3 konference slavnostně ohlásil cenu a termín uvedení jeho nové konzole Xbox One.

Bude stát 499 dolarů (USA), 499 eur (Evropa) nebo 429 liber (Velká Británie). Cena v korunách zatím není známa a asi ani jen tak nebude.

Xbox One dorazí na trh někdy v listopadu letošního roku, jak se očekávalo, přesné datum ještě nevíme.

Důležité je, že premiéra podle dnešního oficiálního vyjádření nastane souběžně v celkem 25 zemích světa. Jestli mezi nimi bude i Česká republika, zůstává neznámou. Sony zatím cenu ani termín PlayStation 4 neohlásila.

V zahraničí budou předobjednávající ve vybraných obchodech odměněni několika dárky, když dostanou tzv. Day One edici konzole. Konkrétně půjde o speciální vzhled ovladače, unikátní achievement a přídavný herní obsah (DLC) do řady her.

Do Ryse: Son of Rome to bude bonusová multiplayerová mapa a speciální meč s vylepšenými atributy, do Forza Motorsport 5 přístup ke čtyřem vytuněným autům, do Kinect Sports Rivals (nová hra pro Xbox One též na listopad) bonusové sportovní vybavení, a do Dead Rising 3 speciální balíčky s bonusovými vlastnostmi postav. Všechny jmenované hry tím pádem byly potvrzeny coby startovní Xbox One.

Microsoft také s příchodem Xbox One zruší body Microsoft Points a nahradí je platbou reálnými penězi. Nutnost placení si Xbox Live Gold pro hraní multiplayeru zůstává, ale novou všichni jeho uživatelé dvě hry pro Xbox 360 každý měsíc zdarma.

Více o všech exkluzivních hrách pro Xbox One v LIVEBLOGu z průběhu celé E3 konference Microsoftu, základní informace o konzoli Xbox One potom najdete v květnovém představení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments