If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DLC k Zaklínači 3 bude na PC zdarma, na konzolích se neví

CD Projekt má PC platformu pořád očividně v lásce.

Marcin Iwinski z CD Projekt RED si povídal se serverem Rock, Paper, Shotgun o Zaklínači 3 a z rozhovoru vyplynula zajímavá věc. CD Projekt plánuje stahovatelné přídavky do Zaklínače 3, ale pouze na PC je garantováno, že budou zdarma.

Podle jeho slov doufají, že budou schopní vydávat DLC zdarma také na next-gen konzolích, ale prozatím nemají bližší informace.

"Zatím je příliš brzy mluvit o přesných věcech, ale všechny DLC a updaty budou zdarma," říká Marcin Iwinski v rozhovoru. "Uvidíme samozřejmě, co všechno nám majitelé platforem umožní a co můžeme na nových konzolích dělat zdarma. Na konzolích je jiný obchodní model, ale uděláme všechno proto, aby hra na všech platformách byla stejná."

Microsoft například u Xbox 360 vůbec neumožňoval vydávat stahovatelné přídavky zdarma a jenom za patche se musely platit obrovské částky. Sony se už nechalo slyšet, že updaty na PlayStation 4 budou zdarma. Jak bude vypadat vydavatelská politika na Xbox One, to zatím není známo.

Zaklínač 3 bude na PC distribuován na Good Old Games bez jakékoli DRM ochrany a CD Projekt byl vždy považován za velkého bojovníka proti DRM, ale přesto vydávají hru na Xbox One. "Pořád jsou tu lidé, kterým online politika na Xbox One nevadí. Koupí si konzoli a chtějí prostě hrát. Tak jim chceme dát možnost hrát i naši hru," vysvětluje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments