If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Daniel Vávra ukázal další obrázek z jejich chystané středověké RPG

Je to louka. Prostě jenom louka.

Chápeme, že vás titulek asi nalákal a očekáváme, že z obrázku budete trochu zklamaní. Obrázek publikovalo Warhorse v rámci nového záznamu na blogu, na který fanoušci čekali dlouhý půlrok.

„Měli jsme dost práce," vysvětluje Daniel Vávra na blogu. „Dokončovali jsme prototyp hry, který jsme zamýšleli ukázat vydavatelům a na kterém závisí naše budoucnost, takže jsme se soustředili pouze na to."

Posledních pár měsíců pracovali na prototypu hry, se kterým vyrazili za vydavateli, aby spolufinancovali dokončení hry. „V případě jejich zájmu (což znamená především ochotu hru vydat a spolufinancovat) se přejde z vývoje prototypu k vývoji plnému a dočkáte se hry. V případě jejich nezájmu se nepřejde k ničemu, vy se hry nedočkáte a my budeme bez práce. Existují samozřejmě ještě další varianty jako třeba Kickstarter, ale tohle je momentálně náš hlavní záměr."

„Máme něco, k čemu když vás posadíme, vypadá to jako hotová hra a bude vám chvíli trvat, než zjistíte, že tam asi nejde dělat úplně všechno, co by mělo. Výhodou tohoto přístupu je, že jsme se přesvědčili, že dokážeme podobnou hru vytvořit, naučili se, jak to co nejlíp dělat, zjistili, jak dlouho nám to bude trvat, nebudeme muset to, co jsme udělali, vyhazovat a začínat znovu a výsledkem je i poměrně solidní ukázka, kterou by snad měl každý svéprávný vydavatel ocenit. Nevýhodou je, že nemáme žádný ohromující „wow" okamžik typu padající mrakodrap."

Jak ale dopadli schůzky s různými vydavateli, to zatím Daniel Vávra neprozrazuje. Prý snad příště. Doufejme, že ne za dalších 5 měsíců.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments