Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA říká, že na staré konzole se budou hry vydávat ještě dva roky

Není třeba spěchat s obměnou.

Spousta hráčů si zajisté pořídí nové konzole, jakmile budou koncem roku vydány, ale pořád zůstane velké množství lidí, kteří zůstanou u svých PlayStation 3 a Xbox 360. Proč? Protože na ně bude stále něco vycházet.

Asi není překvapením, že spousta velkých her vyjde jak na nové konzole, tak ještě na ty současné - Watch Dogs, Assassin's Creed 4, Call of Duty: Ghosts nebo Battlefield 4. To je jen malý příklad her. A Electronic Arts je přesvědčeno, že na staré i nové konzole budou hry vycházet ještě dobré dva roky.

„Když se podíváme do historie, tak první rok jsou téměř všechny tituly cross-gen. Další rok jich je méně a méně, ale třetí rok už bude nejspíše všechno vycházet na nové konzole, kromě několika málo titulů," řekl pro server CVG Patrick Soderlund z EA. „Takže bude trvat tak 18 až 24 měsíců, než se plně přejde na novou generaci."

EA už dříve říkalo, že současnou generaci konzolí budou podporovat „mnoho, mnoho dalších let". Což znamená, ehm, dva roky.

Přesto i EA bude mít hry, které jsou určeny výhradně pro next-gen konzole. Příkladem je prý nový Mirror's Edge. „Je to hra, která mohla být vybudována pouze na nové konzole."

Read this next