Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - středa, 26. června

Bohemia Interactive získala půl miliardy, Saint Row 4 dostalo zákaz prodeje a Age of Empires míří na mobily.

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Odnož Bohemia Interactive Studios s názvem Bohemia Interactive Simulations dostala půlmiliardový úvěr. BIS vyrábějí vojenské simulátory a potřebovali peníze pro rozvoj a expanzi do nového teritoria, takže se dohodli s několika bankami včetně Raiffeisenbank na termínovaném úvěru ve výši 25,2 milionu dolarů. Raiffeisenbank tak získala jako ručení za úvěr podíly v BIS. Jak píše Borovan.cz, "poslední čtyři roky pak BIS majitelům přinesla čistý zisk ve výši 178 milionů korun". To jsou slušné peníze...

- Do Dead Rising 3 se očividně zase vrátí psychopatičtí bossové. Podle uniklých dokumentů se třeba jeden jmenuje Shifu, který chodí do zenové zahrady, kterou zběsile chrání před zombíkama. Když zakopnete o kámen v jeho zahrádce, zaútočí na vás. Pak je tam i nějaká wrestlerka nebo šéf motorkářského gangu.

- Saints Row 4 bylo zakázáno pro vydání v Austrálii. Austrálie trochu uvolnila svůj rating a Saints Row 4 je první hra, která dostala zákaz i po tom uvolnění. Vývojáři prý ze hry odstraňují závadný materiál, aby tam hra mohla vyjít, takže v AU bude cenzurovaná verze. Nejvíc jim vadí „sexuální násilí, které není vysvětlitelné kontextem". Také se tam užívají drogy, což se ve hrách v Austrálii nesmí.

- Kreativní ředitel původní SOCOM se vrací na PC s titulem H-Hour: World's Elite. Má jít o týmovou taktickou střílečku a na Kickstarteru potřebuje od fanoušků 200 tisíc dolarů, aby vytvořil demo a získal financování. Do konce zbývá 11 dní a už má přes polovinu, tak snad to dopadne dobře.

- Square Enix oznámilo, že Dragon Quest X vyjde také na PC a to 26. září. Zatím je hra oficiálně oznámena ale pouze pro Japonsko. Dříve šlo o Wii U exkluzivitu, ale na Wii U se nic moc neprodává, takže to tam s těmi exkluzivitami nebude moc horké.

- Age of Empires míří také na mobilní platformy. Hra se objeví na iOS zařízeních, ale také na Androidu a Windows Mobile. Mobilní verze populární hry by měla vyjít na Android a iOS do konce března, na Windows Phone o něco později. Podle článku v Reuters plánuje Microsoft převést na mobilní platformy i další svoje značky. Hmmm, Halo na mobilu?

Read this next