Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokračování ZombiU nepřipadá v úvahu

Jednička pro Wii U byla značně prodělečná, přiznal UbiSoft.

Nepomohly pozitivní recenze, šikovné využití funkcionality gamepadu ani nápaditá a nepochybně nákladná kampaň točící se okolo invaze nemrtvých do Londýna. ZombiU doplatilo na výběr nevhodné platformy a možná i na nálepku "jen pro dospělé publikum".

Šéf UbiSoftu Yves Guillemot v rozhovoru pro sesterský web GamesIndustry nezvykle otevřeně přiznal, že survival first-person akce ZombiiU, startovní hra pro Wii U z loňských Vánoc, pro ně byla velmi prodělečná. Prý nebyla ani blízko k tomu, aby se dostala do zisku.

Neplánují proto její pokračování, ani si ho nepřejí. "Nejprve se musíme ujistit, aby kreativita těchto tvůrců našla dostatečně velké publikum," uvedl šéf francouzského distributora, který také potvrdil, že slabé výsledky ZombiU je vedly k rozhodnutí odložit Rayman Legends pro Wii U na konec prázdnin a rozšířit jeho záběr na multiplatformní.

Otázka, která se ihned nabízí - proč tedy ZombiU nepřevedou na PS3, X360 nebo PC - zůstala neodpovězena. Patrně může mít souvislost s exkluzivitou Nintenda na první díl, jeho finanční příspěvek na vývoj nebo právy na celou tuto značku. Nebo prostě UbiSoft má se ZombiU asociované takové noční můry, že už s nimi nechce mít do budoucna nic společného?

Přesto UbiSoft před pár týdny znovu prohlásil, že Wii U nadále věří, na rozdíl od většiny jiných předních vydavatelů, kteří jeho podporu utnuli hned v zárodku. Vedoucí programátor EA dokonce před časem řekl, že tato konzole je odpad a strašně málo výkonná, takže kvůli tomu na ní nepřevedli Frostbite 3, ačkoli EA později dodali, že něco malého pro Wii U přeci jen kutí.

Startovní trailer ZombiU

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

ZombiU

Nintendo Wii U

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments