Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us je úspěchem se třemi miliony kusů

Nejrychleji prodávaná hra na PS3.

Když jsme se včera dozvěděli, že The Last of Us se drží v čele britského žebříčku už čtvrtý týden za sebou, což se nepovedlo ani BioShock Infinite či Tomb Raiderovi, nedaly se z toho ještě dělat závěry, protože začátkem léta toho moc nevyšlo. Ale nyní po tiskové zprávě Sony to je už jiná.

The Last of Us se za úvodní tři týdny celosvětově prodaly 3,4 miliony kusů. Toto číslo je součtem krabicových verzí na Blu-Ray disku a stáhnutelných verzí, takže zřejmě jde o koncové prodeje a nikoli jen expedice.

Díky tomu se stalo nejrychleji prodávanou hru v historii PlayStation 3, nejúspěšnější PS3 hrou letošního roku i nejlépe bodující novou značku na této platformě. V případě multiplatformních titulů to je pravda též, pokud vezmeme v potaz poslední dva roky od L.A. Noire.

Postapokalyptická akce o nelehkém putování Joela a Ellie se ve startovním týdnu, kde mají velkou roli předobjednávky, prodávala pětkrát lépe než první díl Uncharted i o něco více než Uncharted 2, ale Uncharted 3 v této metrice překonat nedokázala.

"Tato prodejní čísla svědčí o kvalitě trháku, jakým The Last of Us nepochybně je," prohlásil Shuhei Yoshida, prezident Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. "Lidé v týmu Naughty Dog jsou skutečnými vizionáři a jejich vypravěčské umění nemá konkurenci - tento titul je toho nesporným důkazem. PlayStation je i nadále odhodlána přinášet jedinečné herní zážitky, které mění tvář interaktivního zábavního průmyslu, a The Last of Us je perfektní příklad."

Eurogamer tento týden publikuje dodatečnou multiplayerovou recenzi od Martina Zavřela a také vyhlásí další výherce ve fotografické soutěži, která vás velmi zaujala a do níž Sony včera laskavě poskytla o něco více cen, než se původně počítalo.

TV reklama

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
PS3
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments