If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hideo Kojima je v depresi kvůli videu GTA 5

Protože se mu prý s Metal Gear Solid 5 nevyrovná.

Legendární designér a šéf Kojima Productions, kterému ve stoje tleskají celé sály za dosažené úspěchy v uplynulých dekádách a v jehož blízkosti zažíváte mrazení v zádech, je jiný než ostatní. Nejen svými vystoupeními, které se musejí tlumočníkem překládat do angličtiny, nebo svou japonskou, z našeho pohledu zvláštní mentalitou.

Odlišný je i používáním Twitteru, který nepojímá jako náhražku novinkového blogu/webu, jako to někdy činí zkrachovalí nebo příliš líní redaktoři, nýbrž k tomu, proč byla tato sociální síť prvotně určena - k šíření svých názorů a postřehů. Často upřímných, osobních a bez zabývání se možnými "politickými" dopady či kalkulováním s ohlasy dopředu, což je potřeba ocenit.

"Úterní trailer GTA V byl úžasný! Toto volné ovládání je budoucností her, výše než cokoli jiného. Navozuje mi to deprese, protože si nemyslím, že naše V (Metal Gear Solid 5) může dosáhnout na takovou úroveň. Tým Rockstaru je ten nejlepší a je bez debat, že posune možnosti her," napsal Hideo Kojima na Twiteru.

PR manažer Konami ho za to možná nepochválí, tvůrce GTA 5 muselo uznání od osobnosti s velkým O potěšit, protože lepší reklamu si přát nemohli. Nám nyní nezbývá než doufat, aby se Kojima kvůli vyřčenému nerozhodl celý MGS5 předělat, resp. odložit, aby mohl přijít s něčím, co konkurenční hru v otevřeném světě překoná. Pokud jste ale viděli E3 trailer, asi budete souhlasit, že nic takového ani deprese nejsou vůbec na místě, protože MGS5 je doslova umělecké dílo, soutěžící v trochu jiné kategorii než GTA.

Prodloužený E3 trailer z MGS 5

Na závěr sci-fi: Co kdyby začal Rockstar s Kojimou spolupracovat na nějakém projektu? To by byla teprve pecka.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments