If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínače 3 si zahrajete i na VITA

Bude mít univerzální ovládání na všech platformách.

Ne, neminuli jste žádné důležité oznámení. Polské akční RPG sice nevznikne přímo ve verzi pro handheld PlayStation VITA od Sony, ale to nevylučuje, že byste si ho na něm nemohli zahrát.

"Navrhujeme ovládání a uživatelské rozhraní Zaklínače 3 tak, aby bylo univerzálně použitelné na všech platformách, protože rozdíly v rozhraní nejsou jen mezi PS4 a VITA. Jako multiplatformní vývojáři se snažíme o jejich flexibilitu, aby pokud možno poskytlo stejný zážitek na všech platformách, včetně VITA," řekl doslova ředitel tvůrců Konrad Tomaszkiewicz z CD Projekt Red v rozhovoru po E3 pro PSU.

Možná tím naježil všechny chlupy PCčkářům, kteří podobná prohlášení u původně jejich sérií nikdy neslyší rádi. Ale je to vůbec první zmínka o tom, že nextgen titul Zaklínač 3, který vynechá staré konzole, bude možné hrát i na VITA, což dosud oznámeno nebylo.

Celé kouzlo samozřejmě tkví ve funkci Remote Play, o které s nástupem PS4 ještě hodně uslyšíme. Spekulovalo se o tom, že Sony nutí všechna studia, aby toto streamované hraní z PS4 na VITA přes domácí WiFi podporovaly, což by mohlo odbyt jejího handheldu nakopnout i rázně odpovědět na Shield od Nvidia, který bude pro obdobnou funkcionalitu z PC verze vyžadovat mnohem vyšší investici.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments