Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony chtělo, aby DualShock 4 sledoval i pot vašich rukou

Nakonec od nápadu upustili.

Architekt PlayStation 4 Mark Černý prozradil, že Sony testovalo spoustu věcí pro svou novou konzoli včetně biometrických senzorů na novém ovladači. Nakonec od toho ale upustili a finální podoba gamepadu byla vytvořena tak, aby se na něm daly hrát nejlépe FPS hry.

Černý to prozradil v rozhovoru pro časopis Stuff. Řekl, že ovladač měl snímat to, jak moc máte zpocené ruce a podle toho by se například ovlivňovala hra. Když například hra zjistí, že se vám ruce nepotí a při vašem hraní tedy necítíte pocit ohrožení nebo stranu, zvýšila by se obtížnost nebo by byla hra intenzivnější.

"Měli jsme dlouhý výzkum, kdy jsme zkoušeli všechny možné nápady," prozradil architekt Stuffu. "Pak jsme ale šli za herními vývojáři a ptali jsme se jich, co by na ovladači využili."

Sledování potu na ruce neprošlo, ale díky této zpětné vazbě se dozvěděli, že ovladač u PS3 nebyl dobrý na hraní FPS her. Proto si dali tentokrát extrémně záležet, aby se s sním hrál tento typ her dobře.

Ostatně, Sony si nechalo biometrický senzor v ovladači už dříve patentovat a všude se o tom psalo. Původní patent sbírat tři bio informace: zvlhčení kůže, srdeční rytmus a pohyby svalů. Tím se dalo například ovlivnit, jak bude rozklepané hledí vaší sniper pušky, pokud jste byli zrovna ve stresu a nervózní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments