If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One bude automaticky ukládat posledních 5 minut vašeho hraní

Je to kratší úsek než na PlayStation 4.

Kreativní ředitel Microsoftu se na Comic-Conu rozpovídal o funkci Xbox One pracovně označené "Project Upload". Je navržena tak, že vašich vždy 5 posledních minut hraní se neustále nahrává na lokální disk konzole.

Stejně jako na PS4 budete moci tuto nahrávku jednoduše sestříhat, například přidat titulky, dabing nebo záznam z kamery v Kinectu.

Pokud zrovna na Xbox One hrajete nějakou onlinovku, která z principu nelze zapauzovat, můžete si pro pozdější editování (po skončení hraní) nahrát a uložit na disk jen posledních 30 vteřin. Není ale zatím jasné, kolik takových úseků půjde uložit.

Pro srovnání, na PlayStation 4 se měla dle původních slibů podobných způsobem ze singleplayerových her nahrávat posledních 15 minut hraní. Nicméně podle vyjádření Neila Browna na nedávné konferenci Develop byla tato doba snížena jen na 7 minut, což je ale pořád více, než kolik půjde na Xbox One. UPDATE: Sony dnes řekla pro sesterský web Digital Foundry, že to bude "několik minut", takže možná to nebude ani těch sedm.

Každopádně obojí je jiná funkce než to avizované živé vysílání z konzole, které má umožnit okamžité streamování přes internet neomezeně dlouhých pasáží z momentálního hraní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments