If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zájem o letošní ročníky sportů od EA je zatím vlažný

Půjdou přenést uložené pozice FIFA a Battlefield 4 do nextgen verzí?

Se zveřejněním finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí jsou vždy neodmyslitelně spojena i prodejní čísla a EA patří mezi firmy, které se rády pochlubí.

Služba Battlefield 3 Premium zajišťující přístup ke všem datadiskům celkově nasbírala 4 miliony uživatelů a předobjednávky Battlefield 4 si prý při srovnání s BF3 vedou dobře, ačkoli EA nechtějí prozradit o kolik procent hůře či lépe. SimCity je nyní na 2 milionech kusů, což znamená nárůst o 400 tisíc lidí oproti stavu ke konci března.

Největší dojnou krávou EA zůstávají The Simpsons: Tapped Out pro mobily, kteří na jaře, téměř rok po uvedení, dosáhli na rekordní tržby. Podobně přenosné závody Real Racing 3 zaznamenaly 45 milionů downloadů, z nichž 2 miliony lidí je hrají denně.

Origin hlásí 50 milionů uživatelů, avšak z toho skoro polovinu tvoří uživatelé na mobilech a tabletech, kteří si tam asi žádné plné hry nestahují. Příjmy z digitálních přídavků pro FIFA 13 meziročně dokázaly vzrůst o 92 procent, stejně jako se velmi daří FIFA Online 3 v Asii.

I když přejdeme povinnost EA zaplatit 11 milionů dolarů jako odškodné programátorovi původního Madden NFL, jak jim aktuálně nařídil kalifornský soud, slavné pro ně zatím nejsou ani nadcházející ročníky sportovních her, čili fotbal nebo hokej. Frank Gibeau přiznal, že zájem o FIFA 14, NHL 14 či Madden NFL 25 je v tuto chvíli vlažný, což přičítá konci životního cyklu konzolí a transformaci na novou generaci. V navýšení odbytu doufá, až se lidé na podzim ujistí o schopnosti sehnat si svou PS4 nebo Xbox One v obchodech.

FIFA 14 a Madden NFL se ostatně koncem roku stanou startovními hrami pro obě nové konzole, potvrdili EA (NHL až příští rok). Pokud si pořídíte FIFA 14 pro PC, PS3 či X360 už koncem září a budete si chtít přenést rozehrané pozice, resp. profil z režimu Ultimate Team do nextgen verzí FIFA 14 koncem roku, půjde to (kromě Wii U). U Battlefieldu 4 oproti tomu přesun mezi starými a novými konzolemi možný nebude, takže kariéra v singlu i mulťáku bude vázána jen na konkrétní verzi hry.

E3 trailer FIFA 14

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 14

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PS2, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

NHL 14

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments