Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Phil Fish nečekaně zrušil práci na Fez 2, odchází z herního průmyslu

Psychicky labilního vývojáře něco naštvalo.

Na E3 bylo překvapením, když nezávislý vývojář Phil Fish oznámil, že se pracuje na pokračování jeho nečekaného hitu Fez. Teď přišel s dalším překvapením. Prohlásil, že práce na Fez 2 jsou zrušeny, a že sám zcela odchází z herního průmyslu.

Zpráva o zrušení Fez 2 se nejprve objevila na oficiální Twitteru: "S těžkým srdcem musíme oznámit, že FEZ 2 byl zrušen a už se nevyvíjí. Omlouváme se za zklamání."

Když server Joystiq kontaktoval přímo tvůrce hry, Phila Fishe, potvrdil jim, že je hra zrušena. Ještě na E3 říkal, že se chtěl vrátit do toho světa, a že FEZ 2 bude oproti jedničce totéž, co byla Zelda 2 oproti prvnímu dílu.

Na oficiálních stránkách je také zajímavá zpráva od Phila Fishe: "Fez 2 je zrušen. Mám toho dost. Beru si peníze a mizím. Víc už toho nesnesu. Není to důsledkem jedné věci, ale dlouhá, krvavá kampaň. Vyhráli jste."

Někteří spekulují, že náhlý odchod Phila Fishe by mohl mít co dělat s posledním pořadem Invisible Walls z GameTrailers, kde pro něj neměl Marcus "Annoyed Gamer" Beer příliš lichotivá slova. Do Phila Fishe se také hodně lidí naváželo na Twitteru, kde s nimi do krve bojoval jako šílenec.

Ostatně, každý, kdo viděl dokument Indie Game: The Movie, se mohl přesvědčit, že byl Phil Fish poněkud psychicky labilní. Ale takoví kreativní lidé prostě bývají...

P.S. - Pokud si chcete přečíst zajímavou Twitter konverzaci, která vedla ke zrušení Fez 2, můžete se podívat zde. A dole je video, které celé to naštvání Phila Fishe spustilo.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments