Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Killzone: Shadow Fall se prodává lépe než Forza 5 a Ryse

Alespoň to tvrdí finanční analýza.

Zpráva z finančně analytické firmy Cowen & Co. říká, že PS4 exkluzivita Killzone: Shadow Fall je předprodávanější, než Xbox One exkluzivity Forza 5 nebo Ryse.

Společnost předprodeje analyzuje tím, že porovnává za posledních několik let oficiální prodejní výsledky s předobjednávkami na Amazon.com. Dle toho vytvořili celkem přesný algoritmus, který je podle nich přesný na 96 až 97 procent.

Každému next-gen titulu dávají určitý počet bodů. Killzone: Shadow Fall má 30,3 bodů ze 100, což je v porovnání s konkurencí nejvíce. Forza 5 má 18,8 bodů, Dead Rising 3 má 15 bodů a Ryse 13,2 bodů.

Hůře jsou na tom další PS4 exkluzivity. Knack má pouze 7,7 bodů a nejhůře je na tom Driveclub s pouhými 3 body. S tím má ale co dělat možná i prohlášení Sony, že Driveclub bude zdarma s každým PS Plus, který stejně potřebujete pro hraní multiplayeru.

Jen pro porovnání, ve stejné analýze dosáhl Black Ops 2 100 bodů a hra nakonec vygenerovala prodeje za 1 miliardu dolarů v 15 dnech. Call of Duty: Ghosts má podle stejné analýzy 73 bodů, takže se očekává, že bude prodávat hůře než předchozí díl Call of Duty série. Battlefield 4 má skóre 54,7 bodů, což je více než Battlefield 3. Víc má ale dokonce i Watch Dogs - 69,6 bodů.

Překvapivé také je, že Grand Theft Auto 5 má pouhých 58,4 bodů, ale podle analytické firmy do toho nejsou započítány předobjednávky před červnem 2013. Hra se může předobjednávat již od února 2012.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Killzone: Shadow Fall

PS4

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments