If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo stále vydělává, i když se Wii U vůbec nedaří

Prodali za čtvrtletí pouze 160 tisíc konzolí.

Za tři měsíce mezi dubnem a červem je Nintendo co se finanční situace týče v plusu. Mají více příjmů než výdajů, a to i přesto, že se Wii U téměř vůbec neprodává.

Na celém světě za tu dobu prodali pouze 160 tisíc konzolí - 90 tisíc jich prodali v Japonsku, 60 tisíc v Severní Americe a pouhých 10 tisíc v Evropě a Austrálii. Celkem bylo za tři měsíce prodáno 1,03 milionů her na konzoli Wii U.

Důvody těchto špatných prodejů jsou jasné. Nedostatek titulů přímo od Nintenda. Během té doby společnost vydala pouze DLC New Super Luigi U v Japonsku a minihru Game & Wario v USA a v Evropě.

Přesto na tom není Nintendo finančně špatně. Za poslední tři měsíce utržili 545 milionů liber z prodejů. Čistý zisk pak mají 57,7 milionů liber. Ve stejném období v minulém roce byli naopak ve ztrátě.

Zachraňuje je totiž úspěch 3DS. Za ty tři měsíce se prodalo 1,4 milionů kusů 3DS a 3DS XL, což je o 12 procent více, než před rokem. Za to období se také prodalo více než 11 milionů her na 3DS.

Co se celkových prodejů obou konzolí týče, Wii U se prodalo 3,61 milionů kusů. 3DS se prodalo 32,48 milionu kusů. Jen pro zajímavost, pořád se velice slušně prodává původní Wii, které překročilo v celkových prodejích už 100 milionů kusů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Leaf

Nintendo 3DS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments