If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cloudové výpočty zlepší umělou inteligenci Forza 5 o 600 procent

Odvážně to tvrdí vývojáři.

O principu fungování umělé inteligence v nadcházejících závodech Forza Motorsport 5 pro novou konzoli Xbox One asi víte například z tohoto článku. Stručně řečeno, hra si bude stahovat tzv. ghosty jiných hráčů a umístí je do vašeho singleplayeru namísto počítačem řízených soupeřů.

Tvůrci hry ze studia Turn 10 vlastněného Microsoftem nyní přišli s odvážným prohlášením, podle nějž tyto výpočty na dálku přes tzv. cloud zlepší výkon umělé inteligence až o 600 procent oproti stavu bez cloudu. Jak přesně došli zrovna k tomuto číslu, není jasné.

"Díky uvolnění systémových prostředků Xbox One díky např. umělé inteligenci přes cloud můžeme využít hardware konzole pro o 10-20% více výpočtů grafiky nebo audia," prohlásil manažer studia Alan Hartman pro OXM. Dodal, že to přidalo ještě více výkonu pro už beztak silnou konzoli oproti minulé generaci Xboxu, pro nějž vyšly minulé díly série Forza.

Důležité prý je, že na dálku se přesunou pouze ty výpočty, které nejsou potřeba zpracovávat ihned v reálném čase. Proto se prý Xbox One bude moci zabývat jen grafikou, audiem nebo jinými vlastnostmi hry, kde potřebujete výsledky vidět okamžitě během hraní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Motorsport 5

Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments