Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno pokračování Tomb Raidera

Pro nextgen.

Po nedávném prokecnutí autora komiksů, který na Comic-Conu prohlásil, že jeho dílo vyplní mezeru mezi letošním dílem Tomb Raidera a budoucím pokračováním, se už nedalo podniknout nic jiného.

Šéf americké a evropské pobočky vydavatele Square Enix dnes potvrdil, že Tomb Raider je skutečně ve vývoji. Toto pokračování prý bude určeno na next-gen.

Nic dalšího o hře se zatím bohužel neví: ani přibližný termín vydání, ani jméno studia, kterým asi nemůže být nikdo jiný než mateřští Crystal Dynamics. Doufejme, ať jim nepotrvá vyrobit znovu pět let, jako tomu bylo (2009-2013) u posledního dílu z letošního března (recenze, 9/10).

Phil Rogers zmínil příštího Tomb Raidera v otevřeném dopise v souvislosti s poslední vlnou kritiky korporátní strategie a hospodaření Square Enix.

"V budoucnu chceme nabídnout hráčům možnost výběru, podporovat více platforem a zkoušet nové věci. Vždy se ale budeme soustředit na zvyšování kvalitativní laťky. To je něco, co byste měli čekat od každé hry s logem naší firmy," uvedl ve zjevné narážce na rozmach mobilních/tabletových titulů a F2P, kde tato firma trochu zaspala, a jako příklad zmínil docela solidní odnož Deus Ex: The Fall z minulého měsíce.

Read this next