If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak spadlý mrakodrap v Battlefield 4 vyvolá tsunami?

Video o zvednutí vlny v šanghajském zálivu.

Že v multiplayeru Battlefield 4 půjde sundat výšková budova v centru Šanghaje, víme od oslnivého debutu na E3. Ale že její pád zvedne na vodním zálivu hned vedle ní vlnu tsunami, která na okamžik zatopí všechny stojící lodě i s přítomnými živými hráči, to se dosud netušilo. Ukazuje to video, které nechali EA natočit na předváděčce v Los Angeles, když asi pochopili, že při přeplnění YouTube neoficiálními nahrávkami z alfy už nemá smysl nic tajit.

Cover image for YouTube videoBattlefield 4 Multiplayer NEW Gameplay! Skyscraper Collapse Tsunami Jet Ski Boat

Kolapsu mrakodrapu lze v BF4MP dosáhnout tím, že mohutnou palebnou silou z tanků nebo raketometů vytrvale střílíte na čtyři pilíře ve spodní části budovy. Když jsou pilíře na těch správných místech dostatečně poškozeny, budova se pomalu zhroutí, zvedne se vlna prachu a trosky pak na místě vypadají zhruba stejně jako po pádu dvojčat 11. září 2001.

Ten způsob pádu mrakodrapu je pochopitelně předskriptovaný a vždy stejný, protože dynamická fyzika všeho by byla v takové online hře nesmírně výpočetně náročná. Tímto způsobem jinak není možné kompletně zničit všechny okolní budovy ve městě, nýbrž jen tuto jednu. U těch ostatních se dají zdemolovat pouze jejich stěny, odkud pak zbytky a úlomky betonu padají do ulic pod nimi.

Podívat se můžete i na další dvě nahrávky z mulťáku Battlefield 4 pořízené za pomoci nově přidaného spectator režimu. Na jednom je čínská helikoptéra Z-10W, odhalená v nedávném rozhovoru:

Cover image for YouTube videoBattlefield 4 Multiplayer: Cenas Exclusivas
Cover image for YouTube videoBattlefield 4: Gunship STRIKE Spectator Mode Footage

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments