If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hráči na PS3/X360 nedostanou druhou obrazovku v Battlefield 4

Není Battlescreen pro rychlou MP akci kontraproduktivní?

Funkce Battlescreen, což je druhá interaktivní minimapa na vašem tabletu či mobilu pro usnadnění hraní a ovládání multiplayeru Battlefield 4, se bohužel nebude vyskytovat v PS3/X360 verzi hry. Najdete ji pouze na PC a v next-gen verzích, kde můžete sledovat dynamické dění na bojišti či uživatelské statistiky.

Zjistil to dnes web Engadget, kterému to potvrdil producent služby Battlelog z EA/DICE.

Toto rozhodnutí úzce souvisí s tím, že primární platformou Battlelogu, odkud se pouští zápasy či sledují statistiky, je historicky PC, protože se vlastně jedná o takový převlečený webový server.

Ten je kompatibilní s Xbox One a PlayStation 4 vzhledem k podobné architektuře, ale už ne se starými konzolemi, kde ani tato služba u Battlefield 3 prý nebyla moc využívaná vzhledem k odlišné filozofii konzolí.

"Podpora druhé obrazovky pro hraní je pro nás něco úplně nového, jakýsi experiment, na kterém se teprve učíme. Nicméně rané testy nám ukázaly, že jdeme tím správným směrem," dodal Jesper Nielsen.

Zpočátku se prý druhá obrazovka jevila pro takovou rychlou multiplayerovou akci jako kontraproduktivní. Avšak zjistili, že je to hodně o zvyku, jelikož během hraní je spousta chvilek, kdy např. potřebujete vědět, jak se někam dostat nebo co se někde děje. Podívání se na tablet nebo na mobil díky funkci Battlescreen je v této situaci prý nesmírně nápomocné, že nemusíte přepínat na mapu ve hře, ale jen se kouknete pod monitor na položený tablet.

Cover image for YouTube video

Více o možnostech vylepšené a rozšířené služby Battlelog v Battlefield 4 na české oficiální stránce EA.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments