Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdo vlastně přeloží Watch Dogs do češtiny?

Není třeba se obávat, vše jede ve starých kolejích a kvalitu garantuje UbiSoft.

Vlastní zpráva - Po nedávném oznámení oficiální lokalizace listopadové městské akce Watch Dogs vyvstala logická otázka, kdo ji vlastně přeloží, když se na její distribuci u nás už nepodílí Playman jako v minulosti (jen digitální verze z jeho obchodu) a když ConQuest, výhradní vydavatel v ČR, oddělení k tomuto účelu nemá.

Ale jak Eurogamer zjistil, není třeba se obávat úrovně překladu ani ničeho jíného, protože vše pojede ve starých kolejích přesně jako u ostatních češtin pro tituly UbiSoftu, jen to navenek vypadá malinko jinak.

Ze slov marketingového ředitele královohradeckého Playmana Tomáše Dańka, který nás v této věci kontaktoval, vyplývá, že překlad připravují opět oni, přestože Watch Dogs tentokrát sami nevydávají. U některých budoucích her od UbiSoftu, např. Rocksmith 2013, to zase má být tak, že všechny verze uvede Playman a ConQuest žádnou, což je praktičtější i pro média či obchody.

Foto z Bukurešti, kde Playman dohlíží na překlad

Jejich manažer lokalizací Václav "POLIS" Poláček se zrovna v těchto dnech nachází v rumunské Bukurešti (viz jeho foto výše), kde češtinu testuje a dohlíží na její implementaci, protože práce na ní už jsou v plném proudu, aby se včas stihla. To samé v bleděmodrém se jinak týká překladu Assassins Creed 4.

Zvenčí nepřehlednou situaci vám ochotně objasnil i Josef Kantor, šéf ConQuestu. Ten to prezentuje tak, že autorem této češtiny pro Watch Dogs je UbiSoft, což je vlastně rovněž pravda, když nikoho nemusí zajímat pozadí: "Překlad dělá Playman pro Ubisoft. My kupujeme od Ubisoftu hry s CZ lokalizací, takže to bereme tak, že překlad dělá Ubisoft. Kvalitní překlad bude, garantuje to Ubisoft."

ConQuest ještě po dotazu odvětil, že se domluvil s UbiSoftem na exkluzivitě Watch Dogs (tzn. nově uvedení i PC verze), protože je pro něj jednodušší promovat titul pro všechny platformy. A důvodem absence titulků u PS4 a Xbox One verzí je vážně to, co jsme se domnívali - distributorem odhadované nízké rozšíření obou nextgen platforem v ČR (v době okolo uvedení Watch Dogs).

Poslední trailer

Read this next